avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa rovinietei

buna ziua, spuneti -mi va rog cum se aplica amenzile pentru lipsa rovinietei.daca trec intr o zi prin 3 camere vor veni 3 amenzi sou una singura?eu am circulat o saptamana fara rovinieta timp in care am traversat tara arad-constanta dus-intors.la ce sa ma astept?exista vreo "portita"sa nu platesc? pur si simplu am uitat sa platesc eu fiind plecat din tara in ultimele 6 luni....
Cel mai recent răspuns: cipam , utilizator 09:47, 7 Iulie 2015
OG 15/2002 precizeaza:

Art. 8
(1) Fapta de a circula fără rovinietă valabilă constituie contravenţie continuă şi se sancţionează cu amendă.

Art. 9.

(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenţiei, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul.


Deci veti fii eventual sanctionat doar odata.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
deci nu se poate incheia alt proces verbal? teoretic daca cnadnr are la disp 2 luni pentru a trimite procesul verbal ,poti circula fara rovinieta in tot acest timp si vei plati o singura amenda???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta adibocos@yahoo.com adibocos@yahoo.com Daca am circulat fara rovinieta timp de trei luni de cate ori platesc amenda? (vezi toată discuția)
amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Rovinieta marianastase marianastase Buna ziua Azi (12.05.2016 am aflat ca rovinieta mi-a expirat din data de 18.03.2016. Mentionez ca am circulat in tot acest timp si in afara localitatii si ... (vezi toată discuția)