avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare cadastru deja facut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare cadastru deja facut

Buna ziua,

Mă numesc Valentin P. Anul trecut în luna august am făcut cadastru și intabulare pentru locuință plus teren. Cadastrul a fost facut pe baza actelor de vânzare cumpărare și în limita gardului care corespunde actelor. Conform cadastrului, în partea de nord sunt vecin cu pârâul ( șanț de scurgere a torentelor ) . Vecinul de dincolo de pârâu și-a facut și dânsul cadastru în 2014 decembrie și conform acelui cadastru se învecinează tot cu pârâul. Anul acesta am verificat documentele de la primărie și am constantat ca acum 2 săptămâni dânsul și-a modificat cadastrul și a trecut pârâul în cadrul terenului dânsului. Acest lucru mie îmi este dezavantajos deoarce , vecinul dorește sa înalțe terenul și astfel eu aș fi inundat la fiecare ploaie. Cei de la cadastru spun ca au masurat în limita gardului vecinului și nu îi priveste pe dănși. Probabil nici nu au trecut pe acolo doarece singurul gard al vecinului este al meu.

Este legal ce a făcut vecinul?
Cum pot sa-mi remediez problema daca va modifica cursul apei și voi fi inundat?

Cu stimă,
Valentin P.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
valentinagro, utilizator
Cel mai recent răspuns: valentinagro , utilizator 15:59, 7 Iulie 2015
Pârâul aparține proprietarilor riverani, deci proprietarilor care sunt de-o parte și de alta a acestuia în cazul în care are lungimea de 5km și bazin hidrografic de 10kmp. (art.3 al L.107/1996).Dacă este mai mare, aparține domeniului public deci nu poate fi încorporat în vreo proprietate. Nu are dreptul de a încorpora acest pârâu în proprietatea lui și deasemeni nu poate executa lucrări de înălțare pentru a vă inunda. Faceți o notificare că nu sunteți de acord cu această lucrare, pentru a putea dovedi că de la început ați fost contra acesteia ți pe urmă în instanță, plătind șu daune pt. prejudiciile aduse d-voastră.
Multumesc frumos,

Un raspuns care m-a ajutat mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroziune maluri parau (domeniu public) klaudya1974 klaudya1974 Buna ziua! Revin cu o intrebare: Un teren agricol aflat in proprietatea unei persoane fizice se invecineaza cu un parau ce apartine domeniului public (paraul ... (vezi toată discuția)
Eroziune mal parau klaudya1974 klaudya1974 Buna ziua! Un teren agricol aflat in proprietatea unei persoane fizice se invecineaza cu un parau apartinand domeniului public. Urmare inundatiilor din vara ... (vezi toată discuția)
Refacere maluri parau klaudya1974 klaudya1974 Buna ziua! Revin cu o intrebare: Un teren agricol aflat in proprietatea unei persoane fizice se invecineaza cu un parau ce apartine domeniului public (paraul ... (vezi toată discuția)