avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor de tva/ neplatitor de tva. Cand si ince ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor de tva/ neplatitor de tva. Cand si ince conditii se face schimbarea??

Buna ziua!
Am urmatoarea nelamurire. Eu am un srl-d neplatitor de tva, care momentan functioneaza ca o microintreprindere cu impozit 3% pe venit. Cand se face schimbarea din neplatitor de tva in platitor de tva?
Am citit mai multe legi si nu mi-e clar care dintre ele este in vigoare. Exista varinta sa treci la platitori de tva cand depasesti plafonul de 35.000 euro sau varianta in care treci de plafonul de 65.000 de euro. Ce reprezinta acest plafon?? Cum se calculeaza?

Care este impactul efectiv asupra firmei? Ce plateste la stat?
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
lunamoon, utilizator

Alte discuții în legătură

Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se trece de la microintrepindere 3% venit la 16% profit? lunamoon lunamoon Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire. Eu am un srl-d neplatitor de tva, care momentan functioneaza ca o microintreprindere cu impozit 3% pe venit. Tot asa ... (vezi toată discuția)
Plafon cifra de afaceri pentru microintreprinderi Stefan_M Stefan_M Buna seara, am o nelamurire legata de noile modificari ale codului fiscal pentru anul 2016, mai exact fac referire la plafonul cifrei de afaceri, dupa cum se ... (vezi toată discuția)