avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii acordare somaj

In ultimii doi ani am fost angajata din 08-06-2014 pana in 22-06-2015. In lunile martie si aprilie anul acesta, am avut concediu medical pentru iminenta avort (apoi sarcina a fost pierduta).
Acum cand vreau sa depun actele pentru somaj am fost refuzata pentru doua motive:
1. Cele doua luni de concediu medical nu se calculeaza ca si perioada de cotizare pentru somaj, deci nu am 12 luni/2 ani;
2. Chiar si fara sa fi fost in medical, luna iunie trebuia sa fie complet lucrata.

Este corecta aceasta opinie? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului amales amales buna ziua ,va rog sa imi ziceti daca pot obtie prenatal in romania daca am muncit in germania 2 ani dar in aprilie am venit in romania in aprilie si atunci ... (vezi toată discuția)
Afecteaza cm in calculul pentru concediul de sarcina? liliana_popa liliana_popa Buna ziua. Am o rugaminte, sper sa ma puteti ajuta:sunt angajata la o firma din 06.10.2008. Din 01.11.2009 pana pe 09.02.2010 am fost in concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj coreen coreen Am o problema legat de ajutorul de somaj si as avea nevoie de ajutor. Asadar: Am lucrat un an in perioada iun 2007 - aug 2008,din care in perioada 08 ... (vezi toată discuția)