avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drept la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drept la somaj

Am o problema legat de ajutorul de somaj si as avea nevoie de ajutor.
Asadar:
Am lucrat un an in perioada iun 2007 - aug 2008,din care in perioada
08 aprilie.2008 - 04.august 2008 am fost in concediu medical prenatal,apoi postnatal,dupa care am primit drept de indemnizatie timp de 2 ani.

La data de 01.08 2010 am revenit in activitate,si mi s-a incetat CM la 01.09.2010 cu art.65.

Intrebare: beneficiez de somaj?Cei de acolo mi-au spus ca nu,conform bazei lor de date am cotizat doar 11 luni si 5 zile.
Va rog dati-mi un raspuns
Cel mai recent răspuns: magdalenapaun , utilizator 14:00, 20 Septembrie 2010
anterior lunii iunie 2007 nu a-ti lucrat? cred ca pt concediile medicale nu se calculeaza somaj ci doar pensiile. probabil ca de aceea nu indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni in ultimele 24 prevazut de lege. in acest caz se ia in calcul perioada anterioara intrarii in CIC. din experienta proprie pot sa spun ca atunci cand angajatorul mi-a intocmit adeverinta cu stagiul de cotizare, desi am intrat in CIC in ianuarie 2008, mi s-a completat din octombrie 2007 pana in octombrie 2006. din noiembrie 2007 intrasem in concediu medical de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somera insarcinata niko 94 niko 94 Buna ziua, o prietena este somera si este insarcinata, ar trebui sa nasca in 15 Octombrie, iar somaj are pana in 8 August.Somajul este in val de 420 lei.In ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Master - somaj - cic1 - concediu medical - cic2 P. Alina P. Alina Buna ziua! Am si eu o intrebare...ma aflu in cic pana pe 22 noiembrie, cand fetita implineste 2 ani. Am intrat in cic dupa terminarea masterului(iulie 2010), ... (vezi toată discuția)