avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... master - somaj - cic1 - concediu medical - cic2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

master - somaj - cic1 - concediu medical - cic2

Buna ziua! Am si eu o intrebare...ma aflu in cic pana pe 22 noiembrie, cand fetita implineste 2 ani. Am intrat in cic dupa terminarea masterului(iulie 2010), apoi din august am luat somaj si in octombrie 2010 am intrat in prenatal. Acum sunt insarcinata cu al-2-lea copil, in 5 sapt, si voiam sa stiu daca am dreptul la concediu medical pt sarcina cu risc(am mai pierdut recent o sarcina) dupa ce termin cic-ul, pentru ca nu ma incadrez in perioada de concediu prenatal. Am inteles ca pot continua cu somajul, dar as lua mai putini bani. Din ce am citit pe net, cic-ul se asimilieaza stagiului de cotizare, si as avea dreptul la concediu medical de 90 de zile, insa daca eu nu sunt angajata, cine il plateste, tot Serviciul de Asistenta Sociala?
Si inca o intrebare: daca inainte de cic am luat somaj 85%*300(pt absolventi), daca ar fi sa iau dupa cic si cele 4 luni ramase, voi lua aceeasi suma?
Multumesc!


Cel mai recent răspuns: ionut_boss1989 , utilizator 19:05, 15 Martie 2013
Am si eu o intrebare si daca se poate astept raspuns urgent : Am lucrat 1 an si 8 luni , am fost concediat cu articolul 65 din Codul Muncii (pt motive neimputabile angajatului...practic s-a restructurat postul) , momentan sunt student la master si termin in iunie-iulie 2013. POT OBTINE SOMAJ ? :D
P. Alina:

1. - Pe perioada cat sunteti in CCC nu aveti cum sa beneficiati de vreun concediu medical deoarece nu il plateste nimeni.
- Perioada de CCC este stagiu de cotizare la sanatate (contributia ASS se plateste de la buget dar nu se plateste contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii) si este asimilata stagiului de cotizare la pensie si somaj.

2. - Daca in timp ce erati in somaj indemnizat ati intrat in CCC atunci s-a suspendat plata uindemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa ce se termina CCC (indemnizatia de somaj va fi aceeasi).
- Indemnizatia pentru absolventi este de 50% din indicatorul social de referinta (ISR).
- 1 ISR = 500 lei.

3. Daca veti naste inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 si veti avea aceeasi indemnizatie.



ionut_boss1989:

1. Veti beneficia de indemnizatie in calitate de salariat concedita chiar daca sunteti student la master.

2. Numai daca beneficiati de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent vi se inceta plata indemnizatie daca urmati o forma de invatamant.
Sunteti extraordinari ! E perfect...va multumesc pt. raspuns ! Sunteti cei mai buni!!! :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Gravida in perioada somajului monicutzmirel monicutzmirel Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri: de pe data de 10.10.2009 pana pe data de 31.11.2009 am lucrat la o firma, iar de pe 01.12.2009 am intrat in somaj pentru ... (vezi toată discuția)