avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua!
As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al doilea an si ultimul la masterat. Sesiunea de examene se termine la sfarsitul lunii iunie, dar mai exista o sesiune de restante in iulie si una in septembrie.
Pentru o mai buna precizie, mentionez ca sunt angajata in invatamant, dar din octombrie 2012 sunt in concediu fara plata pentru studii.
In perioada aprilie 2007-mai 2012 am mai beneficiat de concediu de crestere a primilor 3 copii.
Acum, voi mai beneficia de concediu de crestere copil si indemnizatie?
Cum ar trebui sa procedez, avand in vedere lunile iulie, august, septembrie?
Va multumesc pentru raspuns!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:09, 8 Iunie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta sau eleva la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)

2. Daca veti naste in septembrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt octombrie 2013 - septembrie 2014.

3. Perioada de studenta la zi se ia in calcul daca ati frecventat cursurile de zi, fara intrerupere (este acceptata intreruperea cursurilor din motive medicale).

4. - Cel mai bine pentru dvs. ar fi absolviti cursurile in iunie (adica sa nu aveti restante) apoi sa va inregistrati la Agentia de Somaj (in calitate de absolvent) chiar daca nu ati sustinut disertatia, in termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire.
- Perioada de somaj indemnizat (si cele 60 de zile premergatoare) sunt eligibile pentru a beneficia de indemnziatie pentru CCC.
Am o nelamurire: pot sa ma inregistrez la Agentia de Somaj chiar daca eu sunt angajata in invatamantul primar? Nu ar fi indicat si un concediu prenatal? Am omis sa mentionez ca masteratul e la zi, fara intrerupere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
pavalsimona, utilizator
1. In momentul inregistrarii la Agentia de Somaj, in calitate de absolvent, nu trebuie sa aveti un contract individual de munca (CIM) in vigoare.

2. De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) puteti beneficia in calitate de salariata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)