avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Factura onorariu notar pentru contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Factura onorariu notar pentru contract de vanzare-cumparare

Buna ziua,

Zilele trecute am semnat un contract de vazare-cumparare pentru o garsoniera (credit prima casa). Suma totala a garsonierei este de 134802 la care am platiti un onorariu notarial de de 1529 + 367 TVA =

Ulterior am recalculat si eu factura pe care am platit-o si conform anexei Nr. 2 la Ordinul Nr. 46/C/2011 al Ministerului Justiţiei eu ma incadram la urmatoarea litera:

d) de la 60.001 lei la 300.000 lei
970 lei + 0,9% pentru suma care depăşeşte 60.001 lei

La care se adauga o reducere de 30% pentru prima casa.

Am calculat si eu atfel: 970+0.9%*(134802-60001) = 1643 - 30% = 1151 + 24% TVA = 1427 total.

Astfel eu am platit 1896 fata de 1427.

Am vorbit cu notara pentru a-mi spune detaliat cum sa facut calculul pentru factura si raspunsul ei a fost: Atata este onorariul si dumneavoastra ati acceptat

Nu mi se pare normal raspunsul si refuzul ei de a-mi spune de ce am platit atat.

Unde pot face plangere impotriva ei pentru ca eu cred ca factura a fost calculata gresit?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: liviud27 , utilizator 14:13, 7 Iulie 2015
Onorariile stabilite prin Ordinul ministrului sunt minimale, deci exista un minim sub care nu se poate coborî, fiecare notar isi apreciaza munca depusa la act, astfel incat onorariul poate depasi acel minim. Faptul ca dvs ati platit acel onorariu inseamna ca ati fost de acord cu acesta, in plus sunt interogari la Registrele notariale tinute in format electronic care se taxeaza, registru matrimonial, registru de procuri, daca este cazul..

La fel si atunci când apelati la serviciile altor profesii liberale, onorariile pot diferi de la un profesionist la altul...
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
ContSters338589, utilizator
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare Jvs81 Jvs81 Buna ziua .As vrea sa știu care este suma minima care o pot trece într-un contract de vânzare/cumparate apartament pentru a nu putea fi atacată de nimeni ... (vezi toată discuția)
Executare silita alinaminia alinaminia este normal ca pentru debitul de 87 lei taxele de executare sa fie 739 lei?adica mi se pare absurd,hai am inteles 100,200....300,dar chiar 700?:O rezolv ceva ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc solicita un onorariu ... rolinschi rolinschi In cazul in care executorul judecatoresc solicita un onorariu de 7200 lei iar in urma procesului de contastatie la executare silita, judecatorul diminueaza ... (vezi toată discuția)