avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv ramura comert
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv ramura comert

cate salrii compensatorii sunt indreptatiti sa primeasca ,salariatii concediati colectiv din ramura comert?
care este articolul din contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 9 Iulie 2009
minim 2 salarii .... :)
Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.
am gasit undeva scris ca este vorba de 4 salarii.poate sa-mi spuna cineva exact?
Vi s-a raspuns "exact", intrucat sunt prevederile CCM la nivelul ramurii comert. Daca aveti un CCM la nivel de unitate care prevede 4 salarii, atunci se aplica acesta.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
pakos, utilizator
art.78 alin.3 din CCM la nivel de ramura de comert stipuleaza ca, pentru situatia in care se efectueaza concedieri colective, angajatorul va acorda compensatii banesti de minimum 4 (patru) salarii de baza lunare, drepturi superioare putand fi negociate in contractele colective de munca la nivel de unitate sau grupuri de unitati.

Cele 4 salarii de baza se acorda numai in cazul concedierilor colective. :)
am citit in ccm ramura comert ,art.78 (3) ca la concedierea colectiva se acorda minim 4 salarii .

Alte discuții în legătură

Nr.salarii compensatorii mihai69 mihai69 Buna seara , va rog sa-mi spuneti cate salarii compensatorii se acorda pt.ramura comert,intrucat la nivel de unitate nu exista ccm.Va multumesc (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresc sa aflu in care articol de lege este scris despre cele 4 salarii compensatorii ,pe care trebuie sa le primeasca angajatii concediati ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere colectiva la companie multinationala Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Avem Contract colectiv de munca aplicabil la nivelul Ramurii Comert pe/2010.In notificare specifica:\"Compensatii banesti conf...cele de mai sus\" 6 salarii de ... (vezi toată discuția)