avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr.salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr.salarii compensatorii

Buna seara ,
va rog sa-mi spuneti cate salarii compensatorii se acorda pt.ramura comert,intrucat la nivel de unitate nu exista ccm.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 1 Octombrie 2010
"dreptul la 2 salarii compensatorii potrivit art.76 (1) CCM la nivel de ramura de comert"

de exemplu, în ccmunn 07-10 zice:
Art. 78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi. adică, în interpretarea mea, mai trebuie să iei un net în mână.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
ContSters168365, utilizator
Daca este vorba despre concedieri colective , atunci pentru situatia in care se efectueaza concedieri colective, angajatorul va acorda compensatii banesti de minimum 6(sase) salarii brute lunare, drepturi superioare putand fi negociate in contractele colective de munca la nivel de unitate sau de grupuri de unitati - art.78 alin.3 din CCM la nivel de ramura comert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv ramura comert ContSters74221 ContSters74221 cate salrii compensatorii sunt indreptatiti sa primeasca ,salariatii concediati colectiv din ramura comert? care este articolul din contract? (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresc sa aflu in care articol de lege este scris despre cele 4 salarii compensatorii ,pe care trebuie sa le primeasca angajatii concediati ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere colectiva la companie multinationala Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Avem Contract colectiv de munca aplicabil la nivelul Ramurii Comert pe/2010.In notificare specifica:\"Compensatii banesti conf...cele de mai sus\" 6 salarii de ... (vezi toată discuția)