avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Astra vrea sa-mi dea bani pentru accident produs cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Astra vrea sa-mi dea bani pentru accident produs cu masina vanduta

Am vandut masina acum un an iar cel care o detine a fost implicat intr-un accident iar societatea de asigurari vrea sa-mi dea despagubirea mie intrucat noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui si a facut asigurare pe numele meu.
Mie nu-mi trebuie acesti bani ,va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac cu adresa trimisa de societatea de asiguarai prin care mi se cer datele si contul in care sa-mi vireze banii.
Eu nu am participat la constatarea accidentului si nici nu am semnat vreun document,
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 14:44, 14 Iulie 2015
Din nefericire, astfel de situatii in care cumparatorul nu isi inmatriculeaza masina pe numele sau sunt destul de frecvente.Omeneste ma gandesc, avand in vedere faptul ca ati primit banii de la cumparator ati putea sa incasati banii si sa ii dati cumparatorului .
Părerea mea ar fi să le faceţi o adresă de răspuns prin care să le explicaţi situaţia faptică.
Cumpărătorul ar fi trebuit să îşi trecă maşina pe numele lui. Dacă dvs. încasaţi bani să nu vă treziţi cu acţiune în instanţă pentru plata necuvenită.
Exact asta se spune in documentul pe care l-am primit,in cazul unei revizuiri de catre politie va trebui sa returnez banii,iar daca eu ii dau celui care are masina sunt bun de plata,
E o mare magarie taxa de mediu din cauza careia nu se inmtriculeaza masinile de noul proprietar.
Am facut demersuri catre asigurator asa cum ati spus cu documentele pe care le am
Acum astept raspunsul si il public aici.
Aveti posibilitatea sa primiti banii intr-un cont deschis intr-o pe numele dvs. dupa care sa-i transferati in contul deschis pe numele celui care a cumparat masina, iar costurile sa le suporte beneficiarul (adica cumparatorul masinii). La transfer specificati de unde provin banii si asa aveti un document justificativ.
anicring a scris:

Aveti posibilitatea sa primiti banii intr-un cont deschis la banca pe numele dvs. dupa care sa-i transferati in contul deschis pe numele celui care a cumparat masina, iar costurile sa le suporte beneficiarul (adica cumparatorul masinii). La transfer specificati de unde provin banii si asa aveti un document justificativ.

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)