avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala

buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Directia de asistenta Sociala a obtinut in instanta prin ordonanta presid. dreptul de a -mi lua copilul de langa mine ptr ca "nu ar fi bine ingrijit ".Eu am declarat recurs, dar cineva mi-a zis ca Directia poate sa vina oricand sa-mi ia copilul ca este executorie. Si ce trebuie sa fac ? daca am declarat recurs nu e suficient ? va rog mult sa ma ajutati, sunt disperata. multumesc
Cel mai recent răspuns: leona777 , utilizator 16:12, 8 Iulie 2015
Ordonanta este executorie de la pronuntarea pe fond. Totodata este vremelnica pana la sentinta definitiva data in actiunea principala. Asta inseamna ca pe langa cererea formulata ca ordonanta au introdus (sau vor introduce pana la momentul indicat de instanta) si o cerere principala. Daca ati exercitat cale de atac impotriva hotararii data in ordonanta (probabil apel) puteti astepta rezultatul acesteia. Dar...slabe sanse de castig ptr dvoastra in apelul la ordonanta, mai ales daca dgaspc-ul a institutionalizat deja copilul.

Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, pe cale de ordonanta presedintiala.


Pe cale dreptul comun poate fi solutionat un alt proces, cu acelasi obiect, hotararea obtinuta pe calea ordonantei presedintiala neavand autoritate de lucru juudecat cu privire la un asemenea proces.



Sentinta judecatoreasca este atacabila este executorie de drept, atacabila cu apel, in termen de 5 zile de la comunicare ( daca hotararea a fost luata nefiind citate partile ) sau de la pronuntare ( fiind legal citate partile ).


Actiunea poate fi depusa si pe calea dreptului comun.


Succes.
Din moment ce hotararea va fi redactata se va putea executa.
pana la apel pot lua minorul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
copilul inca nu mi l-au luat si mi-a zis cineva ca pot face cerere de suspendare a executarii, si am depus la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 ce inseamna,care sunt costurile si cam cat dureaza pana la pronuntare (vezi toată discuția)
Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? suplinire acord iesire din tara cristianliviu1974 cristianliviu1974 in situatia in care hotararea este definitiva si irevocabila, pe hotarare scrie autoritatea parintesca in priviinta minorului se va exercita,in comun,de ambii ... (vezi toată discuția)