avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoana pentru curatenia unui imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoana pentru curatenia unui imobil

Poate o persoana care presteaza serviciul de curatire a spatiilor comune ale imobilului aferent unei asociatii de proprietari, cunoscuta si sub denumirea de "ingrijitor", sa fie "angajata" cu conventie civila pe perioada nedeterminata ?
Daca persoana in cauza este angajata si la o alta societate comerciala, cu CIM, adica este asigurata sistemului public de pensii, mai datoreaza contributia de asigurari sociale (pensie) pentru venitul pe care-l va obtine ca angajat, cu conventie civila, al asociatiei de proprietari ? Care sunt contributiile (CAS, CASS, Impozit etc) pe care angajatorul (asociatia de proprietari) trebuie sa le verse bugetelor aferente ?
Cu multumiri anticipate,
I-D
Cel mai recent răspuns: nety2014 , utilizator 14:47, 13 August 2015
Este nevoie de contract individual de munca cu timp redus: nu conteaza ca mai are si alt contract de munca decat pentru acordarea deducerilor.
Asadar, CIM
Buna ziua<

Si la noi in asociatie ingrijitoarea este cu conventie civila... puteti sa-mi citati/sau dati litera de lege care spune ca trebuie CIM?

Multumesc
Cititi HG 500/2011.

Conform Codului Fiscal actual o persoana care munceste permanent si sistematic intr-un loc de munca desfasoara o activitate dependenta si atunci trebuie sa i se intocmeasca CIM cu timp partial de lucru.
Multumesc pt raspuns.

Am inteles ca i s-a facut conventie civila pentru ca nu se califica din nu stiu ce motive (medical?) sa fie angajata, plus ca proprietarii nu au vrut sa plateasca cu CIM (varsaminte angajator). Exista si alta formula sa o platim pentru a fi legal aranjamentul? Asta e treaba veche, de cel putin 6-7 ani...
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
Gigeltavalitu, utilizator
Da. Exista si alta forma: contract individual de munca (CIM)

Alte discuții în legătură

Contributii contract civil natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ....sunt administrator la o asociatie de proprietari cu contract civil 1,5 ora /zi , si nu stiu ce contributii trebuie sa platesc de la 01.07.2012 ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica presteaza servicii pe conventii civile roman22 roman22 O persoana fizica presteaza servicii de salarizare intr-o singura luna, fara a fi angajat. Se poate incheia o conventie civila intre institiea beneficiara si ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat președinte asociație AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 <<Intrebare: Contractul de mandat pentru un presedinte al unei asociatii de proprietari se inregistreaza in revisal ? Gheorghe ... (vezi toată discuția)