avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoana pentru curatenia unui imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoana pentru curatenia unui imobil

Poate o persoana care presteaza serviciul de curatire a spatiilor comune ale imobilului aferent unei asociatii de proprietari, cunoscuta si sub denumirea de "ingrijitor", sa fie "angajata" cu conventie civila pe perioada nedeterminata ?
Daca persoana in cauza este angajata si la o alta societate comerciala, cu CIM, adica este asigurata sistemului public de pensii, mai datoreaza contributia de asigurari sociale (pensie) pentru venitul pe care-l va obtine ca angajat, cu conventie civila, al asociatiei de proprietari ? Care sunt contributiile (CAS, CASS, Impozit etc) pe care angajatorul (asociatia de proprietari) trebuie sa le verse bugetelor aferente ?
Cu multumiri anticipate,
I-D
Cel mai recent răspuns: nety2014 , utilizator 14:47, 13 August 2015
Da, persoana sa-si faca PFA si atunci o platiti pe contract de prestarii servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii contract civil natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ....sunt administrator la o asociatie de proprietari cu contract civil 1,5 ora /zi , si nu stiu ce contributii trebuie sa platesc de la 01.07.2012 ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica presteaza servicii pe conventii civile roman22 roman22 O persoana fizica presteaza servicii de salarizare intr-o singura luna, fara a fi angajat. Se poate incheia o conventie civila intre institiea beneficiara si ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat președinte asociație AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 <<Intrebare: Contractul de mandat pentru un presedinte al unei asociatii de proprietari se inregistreaza in revisal ? Gheorghe ... (vezi toată discuția)