avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... O mama disperata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

O mama disperata

Baiatul meu, de 18 ani si jumatate, elev in clasa a XII-a a fost conectat prin programul Direct Connect (DC) la o retea de mii de utilizatori de calculatoare care isi pun in comun o parte din informatiile de pe hard-disk. In aceasta retea se pot descarca filme, jocuri, programe. Acum patru luni, cand a fost scandalul cu minora de 12 ani din Motru si cu cei doi baieti de 14 ani care au facut un film pornografic, eveniment mult mediatizat la tv, ziare, radio, medii prin care s-a spus de existenta unui film de aproape o ora pus pe internet, foarte multi din aceasta retea, au descarcat acest film si l-au pus la dispozitia altora. De curiozitate si la indemnurile altora, baiatul meu a descarcat cateva parti din acest film a cate 12 secunde, pe care le-a pus tot in folderul share-uit unde isi descarca de regula filmele luate din retea. Dupa un timp a primit un mesaj sa scoata acel film din folderul respectiv si sa revina in program peste 3 ore, asa cum a si facut. Acum, dupa 4 luni, pe 15 sept 2005, 4 politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate au venit cu mandat de perchezitie, au luat calculatorul, 150 Cd-uri, dischete pentru cercetari. Ducandu-ma la procurorul care instrumenteaza cazul mi s-a spus ca este acuzat de detinere si punerea la dispozitie a materialelor pronografice cu minori.
Incadrarea juridica a infractiunii este intre 3-12 ani inchisoare.
Va rog sa-mi spuneti, ce se va intampla in continuare, va fi chemat baiatul la Politie sau la Procuratura sa dea o declaratie, sau la amandoua, in momentul in care primeste citatia pot sa intreb la procuratura ce dovezi detin impotriva lui si daca este cazul sa-i angajez un avocat (pentru ca eu am o situatie materiala deosebit de precara, cu datorii bancare f. mari) sau daca spune sincer ce s-a intamplat, este posibil sa nu se dispuna inceperea urmaririi penale. Sincer, nu pentru ca este baiatul meu, din prostie, curiozitate, nestiinta a facut ce a facut, nici o clipa nu i-a trecut prin cap ca este o infractiune, sau ar avea alte ganduri ascunse.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornelush2006 , utilizator 13:47, 8 Octombrie 2006
nimeni nu poate fi scuzat pentru ca nu cunoaste legea, iar un copil major nici atat; s-a uitat, i-a placut, asta este.......
femeia asta e disperata si cere ajutor,un sfat ceva ..nu mai face tu pe lupul moralist. daca nu ai cu ce sa o ajuti vezi-ti de treaba ta.
Faţă de datele furnizate în mesajul dumneavoastră este greu de crezut că nu se va începe urmărirea penală (ori, poate este deja începută).
In momentul in care va fi chemat de către organele de urmărire penală (indiferent că este vorba de poliţie sau de parchet), este recomandabil să aibă un avocat angajat care să-l asiste în tot cursul procesului penal.
In exercitarea dreptului la apărare, avocatul va avea posibilitatea să studieze dosarul şi să cunoască probele administrate.
Dacă organele judiciare vor aprecia că se face vinovat de săvârşirea vreunei infracţiuni, sinceritatea în declaraţii îl poate ajuta pentru a obţine o soluţie mai bună.
asistenta juridica este obligatorie in acest caz. Daca nu va permiteti un avocat parchetul va desemna unul din oficiu. Sfatul meu este sa nu dati nici o declaratie pana nu desemneaza sau nu va angajati avocat. Sunt sanse mari sa scape cu o sanctiune administrativa daca lucrurile stau asa cum spuneti.
Singurul mare sfat pe care vi-l pot da este sa tratati situatia cat se poate de serios. Din pacate, baiatul dumneavoastra are sanse sa devina un alt caz de aratat la televizor. Aveti mare nevoie de un avocat.

Alte discuții în legătură

Legea copyrightului danutza40 danutza40 Buna ziua,va solicit din nou ajutorul in legatura cu patania unei amice!Zilele trecute s-a pomenit la usa apartamentului cu un domn si o doamna, inspectori, ... (vezi toată discuția)
Punerea la dispozitie internet damien damien Buna ziua, as vrea si eu sa primesc un raspuns in legatura cu 3 probleme: 1. DIn cata am vazut punerea la dispozitie pe internet este considerata, potrivit ... (vezi toată discuția)
Legi privind share-l prin dc++ raluca_ro raluca_ro buna sunt Raluca, nu stiu daca ma adresez cui trebuie dar as dori si eu niste lamuriri cu privire la niste legi, a circulat zilele acestea pe internet - ... (vezi toată discuția)