avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Doctorat - vechime
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Doctorat - vechime

In perioada 1.11.2001-31.10.2005 am fost doctorand forma cu frecventa cu bursa. Teza am sustinut-o public la data de 29.10.2009. Titlul de doctor l-am primit in august 2010. Incepand din septembrie 2005 activez ca profesor in invatamantul preuniversitar.
doua intrebari as avea:
1. peroada de doctorat se ia in calcul in stabilirea vechimei?
2. pot beneficia de sporur de doctorat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 10 Iulie 2015
La data desfasurarii studiilor doctorale era in vigoare HG 37/1999, care prevede :

H.G. nr. 37 din 25 ianuarie 1999
(1) Pe toată durata activităţii doctorandul de la forma cu frecventa beneficiază de recunoaşterea vechimii în munca,
de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului, precum şi de dreptul de a desfasura activităţi didactice prin cumul sau prin plata cu ora, în limita a cel mult jumătate din norma unui asistent universitar.
(2) Contribuţiile la asigurările sociale şi la constituirea Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pentru doctoranzii cu frecventa se plătesc lunar de către I.O.D. la care sunt înmatriculaţi.
(3) După susţinerea tezei de doctorat, I.O.D. eliberează o adeverinta care atesta ca perioada în care doctorandul a urmat programul de pregătire în forma "cu frecventa" constituie vechime în munca.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctoranzi divele divele -exista vreo perioada in care studiile doctorale, de zi, cu bursa nu se iau ca vechime in munca ptr. stabilirea sporului de vechime in munca, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pristopanu07 pristopanu07 Buna seara, Va rog sa imi oferiti niste informatii privitoare la statutul unui student la studii de doctorat cu frecventa redusa, cu bursa, peste 26 de ani ... (vezi toată discuția)
Busă doctorat loc de muncă kandreea kandreea Bună ziua! Mi-aţi putea spune, vă rog dacă având un loc de muncă (profesor în învăţământul primar) pot beneficia de bursa doctorală? Mulţumesc! (vezi toată discuția)