avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat si dupa 18 ani dar pina la terminarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat si dupa 18 ani dar pina la terminarea liceului

Buna ziua,stiu ca a existat o lege care dadea alocatie de stat elevilor ce inplineau 18 ani in timpul liceului dar doar pina la terminarea lui! Aceasta lege a avutunele sistari,mi-ati putea spune daca functioneaza si in baza caror ultime reglementari?Stiu ca au fost cazuri cind erau in drept sa beneficieze si nu li sa dat.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:28, 16 Iulie 2009
Este vorba despre Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii care prevede:
Art. 1. - (1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.
(2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.
(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevăzuţi la alin. (3) care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.
Multumesc! asta a fost baza de la care s-a plecat, la un moment dat s-a sistat sau ceva a fost ,cum am zis in plecare, ce reglementari au mai aparut,(daca au fost) sau erau la nivel de DMPOS judet!?Mltumesc din nou.
Aceasta lege a fost modificata de-a lungul timpului. Ceea ce am citat mai sus sunt prevederile aplicabile in prezent. Ce anume va intereseaza? Prevederile privind acordarea alocatiei se aplica la nivel national, nu doar la nivel de judet.
multumesc.
dar ce trebuie sa fac ca sa o primesc ca stiu ca trebuie sa umblu pe undeva. Ce acte sunt necesere (sunt din Bucuresti)

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru copii peste 18 ani MrRadu MrRadu Implinesc incurand 18 ani si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a primi alocatia in continuare. Mentionez ca sunt elev la liceu in clasa a 11-a ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat laur2013 laur2013 as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare. am ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii viorel34 viorel34 As dori sa stiu alocatia de stat pentru copii, se plateste si in perioada cat ,copilul este student? Multumesc (vezi toată discuția)