avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termen pentru obtinerea despagubirii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termen pentru obtinerea despagubirii

in ce termen trebuie sa adresez asiguratorului pentru a obtine despagubirea? (accident rutier fara victime)-accident rutier
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 18:47, 10 Iulie 2015
In termen de 3 ani, dar va sfatuiesc sa va adresati cat mai repede posibil, pentru instrumentarea dosarului cat mai eficient.
extras din Norma ASF nr. 23/2014 ref. asigurarile RCA:

SECȚIUNEA a 5-a
Obligaţiile asiguratului
Art. 34. - (1) Asiguratul este obligat să înştiinţeze, în cel mai scurt timp, asigurătorul RCA cu privire la producerea evenimentului şi să precizeze împrejurările cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigaţiilor referitoare la acest eveniment să procedeze în conformitate cu instrucţiunile primite de la asigurător.

Prin intarzierea avizarii daunei puteti periclita cuantumul despagubirii daca acest fapt duce la denaturarea evaluarii corecte a daunei.

Succes!
Articolul respectiv se refera la cel asigurat, adica cel care a provocat dauna, dar din pacate in cele mai multe situatii cel vinovat nici macar nu se prezinta nici la cererea societatii, fapt prin care societatea nu poate instrumenta fluid dosarul de dauna.
deci daca ne prezentam amandoi atat eu cat si partea vinovata si dam o declarataie,precizam imprejurarile..ce am vem de facut mai departe? ma intereseaza deoarece cel vinovat peste 3 zile pleaca in strainatate...pot sa rezolv mai departe singur?
Mergeti cu cel vinovat la sediul societatii dansului sa deschideti dosarul de dauna. Daca este posibil mergeti cu masinile, daca nu este posibil sa faceti poze amanuntite despre masina vinovatului, daca el pleaca fara ca inspectorul de dauna sa vada macar poza cu avariile, nu aveti cum sa deschideti dosar de dauna!
Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in parcare carrefour Anca_dr Anca_dr Buna ziua,Va rog sa ma ajutati.Cu 10 zile in urma am luat parte la un accident in parcarea Carrefour.Ma deplasam cautand un loc de parcare(pe contrasens) pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)