avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Majorare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Majorare pensie

Buna ziua,

Tatal meu a lucrat 23 ani in grupa I si 6 ani fara grupa. A iesit la pensie in 01.10.2007 si nu a beneficiat de nicio marire. Are 3.38 puncte de pensie. As dori sa aflu daca se incadreaza la noua majorare de pensie din iulie 2015 si cui se poate adresa pentru o recalculare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:06, 10 Iulie 2015
Banuiesc ca are stagiul complet de cotizare de 20 de ani.
In acest caz nu beneficiaza de majorare.
In mod logic si normal ar trebui,ca prin aplicarea legii 192/2015 sa nu beneficize de majorare nici-o persoana care a lucrat in grupa I-a,grupa II-a sau conditii deosebite.
Asta in conditiile in care s-a aplicat corect legislatia in vigoare de-a lungul timpului
In concluzie:
Grupele superioare de munca I si II si conditii deosebite nu trebuiau introduse in textul acestei modificari..
Cred ca la nivelul intregii tari sunt < 100 de pensionari aflati in situatia de mai sus si care vor beneficia de recalculare(majorare).
Repet:
Numarul acestora trebuia sa fie=0

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie gr.1 ioangaspar1 ioangaspar1 Am iesit la pensie in 2010 si am lucrat in gr 1 de munca in jur de 15 ani ,beneficiez de marirea pensiei din 2016?.Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce pensionari vor beneficia de prevederile legii 192/2015 Carp Mircea Carp Mircea Potrivit legii 192/2015 beneficiaza de majorarea punctajelor cu 50%, respectiv cu 25% urmatorii pensionari: -Cei care au lucrat in grupele superioare I si ... (vezi toată discuția)
Lege nr. 192 din 7 iulie 2015 miheala miheala Buna ziua, doresc sa aflu daca de prevederile \"Art. 1691 din legea 192/2015 beneficiaza si mama mea care primeste pensia de urmas dupa tatal meu decedat in ... (vezi toată discuția)