avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... legislatie invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

legislatie invatamant

Va rog frumos sa-mi spuneti care dintre cele doua interpretari primite, sunt legle, conform Art. 202 din OMEN NR. 5115/2014 - ROFUIP 2015 publicat în Monitorul Oficial al României nr. 23 bis/13 ianuarie 2015 (Regulamentul de organizare și funcționare a unităților din învățământul preuniversitar) respectiv:
1. se pot acorda calificative / medii de "INSUFICIENT" la clasa I, dar nu sunt declarati repetenti ci se intervine personalizat;
2. se interzice acordarea calificativelor / mediilor de "INSUFICIENT" la clasa I
~ Conținut șters la cerere ~
Avand in vedere ca ati citat dintr-un act normativ, prevederile citate sunt legale. Probabil ca nelamurirea dvs este alta. Poate ne detaliati problema cu care va confruntati.
Intrucat la clasa I nu exista un raport de evaluare oficial, cum exista la clasa pregatitoare, cu metodologie specifica si unitar la nivel national, evaluarea se realizeaza prin acordarea de calificative FOARTE BINE, BINE, SUFICIENT si INSUFICIENT. Aceste calificative trebuie sa fie in concordanta cu nivelul de dezvoltare a competentelor prevazute in Curriculum National.

INTREBARI:

1. Prin aliniatul "(3) La sfarsitul clasei intai elevii nu pot fi lasati repetenti" se interzic acordarea calificativelor / mediilor de INSUFICIENT la clasa I?

2. Daca acestea se interzic, cum se pot argumenta/justifica dificultatile de invatare, a dezvoltarii fizice, socio- emotionale, cognitive, a limbajului si a comunicarii, precum si a dezvoltarii capacitatilor si atitudinilor fata de invatare?
Pentru ca raportul meu de evaluare din care aceste dificultati reies are la baza tocmai aceste calificative de INSUFICIENT.

3. Daca in nici un act normativ nu apare in mod expres "NU SE ACORDA CALIFICATIVE / MEDII DE INSUFICIENT LA CLASA I", , atunci "nu pot fi lasati repetenti" este echivalent cu interzicerea acestor calificative de INSUFICIENT?

Mi s-a comunicat ca aceasta interzicere "SE SUBINTELEGE", dar eu pot subintelege si faptul ca, la fel ca la clasa pregatitoare, pentru ca nu pot fi lasati repetenti, nu acord calificative ci doar imi elaborez un raport, asa cum cred eu.

Pana in 13.01.2015 era foarte clar prevazut in Ordinul 4925, la art.67, aliniatul 1 si 2.
Acum, mi s-a comunicat ca "LA CLASA I SE INTERZIC ACORDAREA DE CALIFICATIVE / MEDII DE INSUFICIENT"
Adica, pe scurt:

Interpretarea corecta d.p.d.v juridic a art. 202 din OMEN NR. 5115/2014 - ROFUIP 2015 publicat în Monitorul Oficial al României nr. 23 bis/13 ianuarie 2015 (Regulamentul de organizare și funcționare a unităților din învățământul preuniversitar) este:

1. La clasa I se pot acorda calificative / medii de "INSUFICIENT", dar nu pot fi declarati repetenti ci se intervine personalizat in anul urmator?

sau

2. La clasa I se interzice acordarea calificativelor / mediilor de "INSUFICIENT" pentru ca nu pot fi declarati repetenti?
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
educational_provider, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Elev de 15 ani, exmatriculat ? Nellviva Nellviva Buna ziua ! Un copil de 15 ani a ramas repetent de trei ori . In clasa a 3-a o data si de doua ori in clasa a 6-a . Va rog, sa-mi raspundeti daca isi ... (vezi toată discuția)
Repetent sau corigent ? Tatianaioan Tatianaioan Am o fetita de 13 ani si 6 luni ,clasa a I-a,a II-a ,a III-a primul semestru le-a facut in Germania,cu greu am reusit sa o inscriu la o scoala cu predare in ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva profesor abuz emotional alex12345 alex12345 Buna ziua, Intrebarea este delicata, insa necesara. /un minor este in clasa I, la o scoala cu pretentii. Familia se ocupa[u] indeaproape[/u], avand o ... (vezi toată discuția)