avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Consignatie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Consignatie

Buna ziua,
Pentru o I.I. neplatitoare de TVA, contabilitate in sistem real, care sunt pasii de urmat pentru a putea achizitiona si mai apoi revinde (la pers. fizice) marfa primita in regim de consignatie. Mentionez ca este vorba despre electrocasnice second hand aduse din strainatate, obiecte pentru care vanzatorul (pers.fizica) are documente de provenienta. Ce pasi trebuie urmati?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:47, 11 Iulie 2015
liliana64 a scris:

Mentionez ca este vorba despre electrocasnice second hand aduse din strainatate, obiecte pentru care vanzatorul (pers.fizica) are documente de provenienta.

Aceasta operatiune nu este consigatie, este comert cu amanuntul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru contract de consignatie Kovacsdaria Kovacsdaria Buna Lucrez la o firma de telefonie mobila si as dori sa stiu cum se face o factura in regim de consignatie.Stiu cum se inregistreaza in contabilitate ,dar la ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila pt magazin cu marfa second-hand marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua.As dori sa stiu ,daca ma poate ajuta cineva,pt.evidenta contabila a unui magazin cu marfa second-hand ,firma platitoare de TVA -trimestrial, impozit ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila la pfa ncris78 ncris78 O Pfa neplatitoare de TVA, cu obiect de activitate comert produse second hand, aduse din UE, ce evidenta contabila trebuie sa tina, ce registre trebuie sa ... (vezi toată discuția)