avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala si spalare de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala si spalare de bani

Care sunt conditiile in care poate inceta urmarirea penala in cazul infractiunilor de evaziune fiscala? Dar in cazul infractiunii de spalare de bani? (conform noului cod penal)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:04, 13 Iulie 2015
Sa existe fapta si sa fie savarsita cu vinovatie si nejustificat, si sa fie intrunit continutul constitutiv al infractiunii.
Sa se achite prejudiciul.
Insa pe spalare de bani e mai complicata situatia si se poate scapa doar de evaziune fiscala.

Depinde foarte mult si de ce sume e vorba.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In cursul urmăririi penale acţiunea penală se stinge prin clasare sau prin renunţare la urmărirea penală, în condiţiile prevăzute de lege.
In cazul evaziunii fiscale se aplica legea mai favorabila si daca prejudiciul cauzat si recuperat este de pana la 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda iar daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar?
In ce consta aceasta sanctiune adimistrativa?
In cazul spalarii de bani de ce e mai complicata situatia? Exista cauze de nepedepsire? Care este procedura?
In caz de spalare de bani nu aveti aceasta cauza de impunitate.
Raspunderea penala ramane in functie de cazul concret.

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala ase123 ase123 In cazul unei evaziuni fiscale in valoare de aproximativ 30000 ron,ce urmari penale sunt? (vezi toată discuția)
Proces evaziune fiscala peppa10 peppa10 buna ziua. am pe rol un process de evaziune fiscal in valoare de 13500 ron.am achitat aceasta suma inainte de a incepe procesul. din pacate eu nu ma pot ... (vezi toată discuția)
Consecinte evaziune fiscala carmen silva carmen silva Daca o persoana fizica nu a declarat valoarea reala a venitului total facut din chirii, ci o valoare mult mai mica....iar prejudiciul adus statului se ridica ... (vezi toată discuția)