avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consecinte evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consecinte evaziune fiscala

Daca o persoana fizica nu a declarat valoarea reala a venitului total facut din chirii, ci o valoare mult mai mica....iar prejudiciul adus statului se ridica la suma de 2000 euro Ce pedeapsa maxima poate obtine, daca pe perioada defasurarii procesului de urmarire penala achita integral suma?
Cel mai recent răspuns: carmen silva , utilizator 08:06, 27 Martie 2012
asta o stie doar judecatorul dupa administrarea probatoriului. insa va conta in mod sigur atit cuantumul prejudiciului cit si recuperarea integrala a prejudiciului. in plus, daca recunoasteti fapta pina la cercetarea judecatoreasca, pedeapsa se va reduce cu 1/3.
Pedeapsa consta in amenda penala ? cat timp ramane in cazier o astfel de "pata"?
Se inscrie in cazierul fiscal sau cel judiciar?
in ambele.
Un domn judecator ne-a dat sa citim urmatoarele :

""Articolul 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 672 din 27 iulie 2005, dispune că

(1) În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute de prezenta lege, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, învinuitul ori inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.
(2) Dispoziţiile prevăzute la alin. (1) nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o infracţiune prevăzută de prezenta lege într-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).""

Ce reprezinta sanctiunea administrativa?
Dupa cat timp dispare "pata" din caziere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala, lege mai favorabila? laurr29 laurr29 Buna seara. Astazi am fost audiat cu privire la nedeclararea la Fisc a unei sume de 1600 lei. Din 1600 lei, impozitul datorat ar fi undeva la 190 lei. Termenul ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala ase123 ase123 In cazul unei evaziuni fiscale in valoare de aproximativ 30000 ron,ce urmari penale sunt? (vezi toată discuția)
Proces evaziune fiscala peppa10 peppa10 buna ziua. am pe rol un process de evaziune fiscal in valoare de 13500 ron.am achitat aceasta suma inainte de a incepe procesul. din pacate eu nu ma pot ... (vezi toată discuția)