Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt presedinte la o asociatie de proprietari din loc Buftea.De la alegerea noului comitet administratorul imobilului refuza pur si simplu colaborarea cu noi,dezinformand verbal si in scris proprietarii ca noi CEx suntem de vina.In plus de aceasta refuza sa ne predea documentele,noi neavand in acest moment vreun document ,cu exceptia stampilei.emitem decizii le contesta,emitem regulament citire apa il contesta.Incearca efectiv denigrarea membrilor CEx doar pentru ca incercam reducerea cheltuielilor de la circa 1711 ron (salariu brut administrator+ o gramada de cheltuieli ( toner,hartie deplasari,telefon)), la circa 900 de ron cat costa administrarea imobilului de catre o firma de profil.Cum putem suspenda contractul ? cum scapam de acest om care se agata disperat de aceasta suma de bani ? Mentionez ca a fost chemat la renegociere salariu la valoarea oferita de firma,dar acesta refuza orice.I-am trimis prin posta convocarea pentru renegociere.Totul in zadar.CE PUTEM FACE din punct de vedere legal pentru ca ne ameninta cu proces si ar fi ultimul lucru pe care il dorim? Deja se plateste ingrozitor de mult,iar noi nu dorim eventualele alte cheltuieli inutile.Trebuie angajat avocat specializat pe codul muncii ? Cum il putem schimba din functie pe acest om ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Luati decizia in comitet de a desfiinta functia de administrator - persoana fizica si inlocuirea ei cu contractarea unei firme de specialitate in domeniu.
Consultati Codul Muncii - incetarea contractului de munca.
Daca urmati pasii legali, nu are ce sa faca.
Angajatorul poate alege forma sub care sa isi administreze condominiul.
Dar, atentie! Sa nu dati din lac in put. Daca cu administratorul ati putut avea o legatura mai stransa, s-ar putea ca (,) comunicarea cu firma sa fie mai anevoioasa. Atentie si la modul cum gestioneaza banii asociatiei.
Adica, nu tot ce zboara se mananca!
Decideti desfiintarea postului de administartor asa cum s-a spus mai sus. Daca aveti un sediu al asociatiei, in acel sediu sa-si desfasoare activitatea membrii comitetului, casierul si apoi reprezentantul firmei ce o veti angaja. Schimbati yalla de la uasa ca vechiul administrator sa nu aiba acces. Apelati la politie daca e cazul pentru predarea documentelor.
Normal era ca actele sa fie permanent in sediul asociatiei si nu luate de administartor.
Dar, daca membrii comitetului se pricep, activitatea poate continua aproape normal chiar fara a avea acele acte ce sunt acum la administrator, pana cand o sa intrati in posesia lor.
Daca se intampla ca firma pe care o angajati sa se comporte necorespunzator o puteti schimba, totul este sa fiti atenti la clauzele de reziliere ale contractului.
Daca nu gasiti o firma convenabila, puteti oricand reinfiinta postul de administrator si sa angajati un administrator cu atestat (evident, o alta persoana, nu cea care va face acum greutati).
Pentru siguranta puteti incheia contractul pe durata limitata. Nu va intelegeti, nu mai prelungiti contractul si gata.
Iar pe viitor impuneti ca toate documentele sa stea in sediul asociatiei. Acolo se intocmesc, acolo e locul de munca a oricarei persoane aleasa ori angajata in asociatie: presedinte, cenzor, administrator, casier, contabil...