avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit auto

In urma unor dezbateri in familie ne-am decis achizitionarea unui autoturism nou prin programul rabla si prin credit auto (am ales aceasta in defavoarea leasingului)Problema care deja am intampinat-o este la plata primei rate la banca si anume ca pe scadentarul de plata este trecut un cont de leasing iar functionarul banci nu a putut efectua operatia pana nu am contactat telefonic firma de leasing prin care am facut creditul auto si i-am dat telefonul functionarului banci care a fost convins si in dreptul contului existent mi sa scris cu pixu alt cont prin care am putut face plata.Pe mine nu ma deranjeaza avand dovada achitarii iar pe chitanta este trecut atat nr contractului meu cat si numele firmei de leasing.Am contactat firma pentru a cere lamuriri si mi sa spus ca aceste operatiuni sunt frecvente si nu necesita modificarea contractului existent.Mai mult ,pot verifica telefonic a doua zi dupa efectuarea plati daca a fost efectuata tranzactia.Intrebarea mea este daca credeti ca este bine asa sau pot sa ma mai astept si la alte inconveniente.Multumesc anticipat
Desigur, va puteti astepta si la alte surprize. Cum vine asta, pe contract este un cont, iar plata se face in alt cont? Nu este corect. In cazul unui litigiu veti avea probleme. Firmele de leasing incurca cu intentie itele, pentru ca la o adica sa nu mai puteti proba nimic. Mergeti si faceti act aditional la contract si stabiliti clar, in scris, in ce cont se face plata.
În contractul de credit este menționat contul bancar în care trebuie să faceți plata? Dacă da, atunci vă sfătuiesc să modificați contractul prin act adițional în care să fie specificat noul cont în care ați virat deja prima rată.
Multumesc de raspuns.
Unde sa plec sa fac actul aditional?Contractul mi sa facut la reprezentanta unde am luat masina dar din cate stiu eu ei au doar contract cu ei.Firma se afla la Bucuresti iar eu stau in Oradea.Sau prin banca?O indrumare va rog Din cate am vorbit cu cei de la asigurari telefonic mi sa spus ca pe perioada contractului se poate modifica de mai multe ori numarul contului......si ca nu necesita modificare de contract atat timp cat pe chitanta de la banca se specifica codul client si firma la care virez (firma de leasing de la care am luat contractul de credit)
sorincosma a scris:
Unde sa plec sa fac actul aditional?

Puteti sa stati si acasa si sa va exprimati acordul de vointa prin email, nu trebuie sa mergeti cu trenul pana la Bucuresti. Importanta este conventia partilor si acordul de vointa, astea sunt elementele de baza ale actului aditional (unul sau mai multe).


sorincosma a scris:

Din cate am vorbit cu cei de la asigurari telefonic mi sa spus ca pe perioada contractului se poate modifica de mai multe ori numarul contului......

Foarte bine, nicio problema, sa va trimita la fiecare schimbare de cont cate o notificare pe email la care dvs. raspundeti "OK", apoi arhivati emailul electronic si printati continutul si il puneti intr-un dosar cu sina. Astfel la sfarsitul contractului de leasing, aveti o evidenta.
Am vorbit cu firma de leasing si mi sa spus ca nu pot face act aditional la contract pe motiv ca nu este cazu.Ca este o problema dintre ei si banca si atata timp c at eu nu primesc somatii de plata inseamna ca banii au intrat in contul lor.Mai mult mi sa spus ca pot inregistra convorbirea pentru a fii sigur pe mine.Mi sa mai repetat ca pe chitanta de la banca este trecut atat numele depunatorului cat si firma in cauza deci nu ar trebui sa imi fac probleme.Actul aditional zice ca se face la schimbare de adresa sau in cazuri exeptionale.

Alte discuții în legătură

Banca cesioneaza creditul catre recuperatori cris_deo cris_deo buna seara. in iunie 2008 luat un credit de nevoi personale de la o banca in val de aprox. 20 000 ron pe o perioada de 10 ani, am achitat rate din acest credit ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate srl cu leasing extern activ Ice68 Ice68 Buna ziua, Din cauza forfetarului sunt fortata sa suspend temporar (adica anul acesta) activitatea SRL- ului meu. Problema este ca am 2 masini pe leasing ... (vezi toată discuția)
Recorelare mancipri mancipri Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)