Am trecut si eu prin aceleasi probleme-tot la citibank am credit de nevoi personale- si pot sa-ti dau unele lamuriri:
-rata este fixa, aceeasi pe toata durata platirii creditului, dar mai intai platesti cea mai mare parte a dobanzilor si abia apoi achiti imprumutul; eu am platit in primul an 2300 si cand am vrut sa lichidez creditul am aflat ca din ceea ce platisem doar 800 mergeau la plata datoriei, iar restul erau dobanzi. Daca ai achitat 5300 ron, doar o parte din ei au mers la plata datoriei de 4500ron, restul au fost dobanzi
- reesalonarea datoriei sau obtinerea de supliment de credit ( cum am facut eu) nu inseamna altceva decat un nou imprumut, cu toate cheltuielile aferente (plata analiza dosar, comision de acordare credit, comision de administrare cont, etc., etc.)
-daca ai intarziat cu plata a doua rate, ai fost penalizat pentru intarziere - am platit penalizare 90 ron la o intarziere intre a zecea si a treizecea zi de la data scadentei pentru o rata de 537 ron - si cred ca se aplica si o penalizare la penalizare pentru ca ai depasit luna curenta
- prin reesalonare creditul devine si mai scump, rata nu se micsoreaza cu mult dar numarul ratelor creste, deci dobanda platita creste foarte mult
Si comunicarea cu banca e greoaie, numai prin scrisoare cu confirmare de primire sau discutii telefonice cu ofiterii de credite, niste tineri care isi schimba mereu locul de munca si nu-i mai gasesti. Oride cate ori sunam si intrebam de X mi se spunea "Nu mai lucreaza la noi" si mi se dadea alta persoana de contact, care habar nu avea de dosarul meu.
Eu platesc, cu greu, dar platesc, nu e alta solutie, cand am ramas in urma m-au stresat ingrozitor cu telefoanele, ma sunau si pe mobil si pe fix, zilnic, la orice ora din zi, inclusiv sambata seara.