avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, consecinte

de cateva luni se afiseaza listele de intretinere fara semnatura cenzorului,in acest caz refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit ,ptr ca eu cred ca cine se acupa acest de acest aspect ar trebui sa cunoasca legea . ce se poate intampla in acest caz ? penalizarile care se impun in acest caz sunt impuse corect?
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 13:46, 14 Iulie 2015
Sunt 2 aspecte distincte faptul ca dvs refuzati achitarea cotelor individuale de intretinere si continutul listei de intretinere
Art 49 din L nr 230/2007 prevede dreptul asociatiei de proprietari de a aplica penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitata in termen
Pentru recuperare debite neachitate in termen de 90 de zile,asociatia de proprietari are dreptul in coformitate cu disp art 50,51 din L nr 230/2007 sa investeasca instanta de judecata cu autoritatea pronuntarii de hotarare prin care sa fiti obligat la plata debitului,eventual si cheltuieli de judecata
timpuriu a scris:
.. refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit

Pai daca e tacit nu stie nimeni de refuzul dumneavoastra, de nemultumirea dumneavoastra; poate tot "tacit" o sa vi se calculeze penalizari, o sa vi se puna privilegiu pe apartament si o sa fiti actionat in judecata
eu cred ca cine se acupa acest de acest aspect ar trebui sa cunoasca legea
.
Conducerea asociatiei o fac persoanele alese de dumneavoastra. Alegeti altii, unii cu pregatire care sa cunoasca si sa aplice legislatia.
ce se poate intampla in acest caz ?

Daca e "tacit" situatia va continua. Iar candva o sa fiti cumva atentionat sa va platiti intretinerea.
penalizarile care se impun in acest caz sunt impuse corect?

Chiar daca penalizarile se calculeaza de experti si paraexperti, se verifica de cei mai buni cenzori...., sunt rare cazurile in care restantierul penalizat sa spuna ca aceste penalizari sunt corect impuse. Dar, cu siguranta, sunt foarte multi proprietari fara restante, fara penalizari si care nu au suspiciuni asupra calcularii penalizarilor, pentru ca sunt mereu "zero"!
o lista de plata intretineri nesemnata de cenzor este corecta ? cum isi permite presedintele sa semneze daca nu a semnat cenzor-ul ,cenzor-ul nu are sarcina sa verifice corectitudinea listelor,fara semnatura lui de unde stiu eu ca aceste sume sunt corecte ?in legea 230/2007 nu sunt si sanctiuni ? trebuie sa sesizez eu presedintele ca nu a semnat cenzorul ? in ce lume traim s-a ajuns ca asociatile de propietari sa functioneze dupa placul fiecaruia
Bun, dvs. @timpuriu ne intrebati daca este corect. Vi s-a raspuns, dar problema dvs. ramane. Puteti pune intrebari acolo la asociatie care este motivul nesemnarii listelor de plata de catre cenzor?
Eu cunosc o asociatie de langa blocul meu la care cenzorul nu semneaza LP deoarece administratorul (firma) nu prezinta documentele justificative "in spatele LP" - deci nu semneaza, nu-si asuma raspunderea. Este corect, ce ziceti?
In acest caz eu "vad" ca vinovatul este presedintele as. prop. Adica acesta este persoana care face dosarul/situatia facturilor si a cheltuielilor pe care le preda, eventual cu opis si un doc. de predare-primire, administratorului, iar acesta intocmeste LP.
Nu stim care este situatia la dvs. , astfel incat trebuie sa discutati cu persoanele implicate in acest sistem si sa le rezolvati, mai bine zis sa-i obligati sa respecte legea. Dati-le si o perioada de proba... Puteti aborda si primaria in aceasta chestiune.
eu am intrebat ce este legal potrivit legi 230/2007 si comform acestei legi aceste liste de plata nu sunt comforme ?am citit aici ca impus de catre instatanta de judecata intr-un caz asemanator recalcularea pe intreaga perioada a cheltuielilor de intretinere ,problema este pentru toti propietari dar raspunderea o are presedintele si trebuie sa raspunda in mod solitar

Alte discuții în legătură

Ce date se iau in calcul pe lista de plata a intretinerii? carmenbn carmenbn Lista de plata a lunii iulie se afiseaza pe 25.08,iar scadenta e la14.09. 1.Pana la ce data se iau in calcul incasarile,atunci cand se calculeaza lista lui ... (vezi toată discuția)
Termen de plata cote din liste dddgab dddgab Cum trebuie inteles corect art. 49 din Legea 230/2007 : \"(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, ... (vezi toată discuția)
Liste plata fara data afisarii, scadentei cporumbel cporumbel Pot actiona in justitie un neplatnic pe baza listelor care nu poarta data afisarii si a scadentei? Mi le ia in considerare judecatorul? Multumesc. (vezi toată discuția)