avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lege pentru mame singure cu mai multi copii in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lege pentru mame singure cu mai multi copii in intretinere

As vrea sa stiu daca exista vreo lege pentru mame singure cu mai multi copii in intretinere pentru mentinerea postului actual de munca, sunt angajata de 11 ani la Universitatea Bucuresti, pe postul de tehniian,10 ani am ramas pe acelasi post de tehnician debutant deoarece am mai avut concedii medicale, diverse probleme cu cei mici, neavand niciun ajutor, apoi m-au avansat pe post de tehnician 3, acum un an,iar acum vor sa ma transfere la o cantina pe post de bucatar, desi nu am studii, eu terminand liceu si colegiu de chimie.In ultimul an s-au dat mai multe laboratoare din cadrul facultatii si ne-au restrans activitatea ,deci suntem cate doua pe un laborator, insa acum trebuie sa se elibereze 23 posturi din cadrul facultatii si au spus ca eu am probleme ,ca am tot avut concedii medicale(nu mai mult de 10 zile/an) si m-au pus pe lista de transferuri.Problema e ca oriunde m-as duce o iau de la capat, cu salariu minim pe economie, eu deja am o rata la banca (am facut un imprumut pentru a lua copiilor rechizite, uniforme la inceputul anului scolar ce va urma) si-mi va fi foarte greu sa ma descurc din 500 lei(atat ar fi salariul de inceput la respectiva cantina) plus 600 lei pensie alimentara.Vreau sa stiu daca exista vreo lege ceva si pentru noi, mamele singure din aceasta tara, am citit undeva ca ar trebui sa se tina cont de situatia familiala, dar nu mai gasesc acum acel site.Va multumesc,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: ellaene , utilizator 18:29, 16 Octombrie 2009
Copiii nu indeplinesc conditiile pentru a putea beneficia de burse sociale de la scoala?
Nu, din pacate nu se incadreaza, a luat cel mare bursa sociala timp de un an, cand nu luam pensie alimentara, acum datorita celor 650 lei nu se mai incadreaza.Din pacate la noi trebuie sa fii la limita existentei ca sa beneficiezi de aceste ajutoare de la stat.Cu banii de bursa nu reuseam sa-i achit nici macar painea pe o luna, la momentul acela, nu mai zic de rechizite si alte nevoi pe care le are un copil.Asta nu reprezinta o solutie, singura solutie este ca eu sa am un job, ca mama ma simt obligata sa muncesc pentru copiii mei, in fine voi vedea ce voi face daca e nevoie ajung si la televiziunile publice , nu ma las eu asa usor, pentru ca nu mi se pare corect sa ne lasam calcati in picioare in timp ce altii isi umplu buzunarele cu bani.
Situatia la care va referiti dvs nu exista reglemantata in legislatia noastra, decat la luarea masurii de desfacere a CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului ca un criteriu minimal de care se va tine cont in cazul unei concedieri colective..... art.81 alin.2 din CCMN.
Pentru aocatia de sustinere pentru familia monoparentala, potrivit OUG nr. 105/2003, venitul net lunar pe membru de familie este de 461 lei;
Deci va incadrati! Depuneti dosar la primarie.
Cuantumul alocatiei de sustinere este de:
70 lei- 1 copil
80 lei-2 copii
85 lei -3 copii
90lei - 4 sau mai multi copii

Succes
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
kormi, utilizator
Am reusit sa ma angajez pe un post de bibliotecar la Facultatea de Drept ,colegiul juridic francez, am avut avantajul ca stiam foarte bine franceza, deocamdata provizoriu, pana la concurs, dar sper sa trec peste acest concurs cu brio.Eu va multumesc din suflet tuturor pentru ajutor si va urez numai bine.Si acum, daca tot sunt aici, poate mai invat ceva din legi:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oblgativitatea reprimirii salariatului pe acelasi post? vgv vgv Buna ziua! Am un caz : un sal care a beneficiat de indemnizatie pt crestere copil pana la varsta de doi ani .Pe 15.11.2006 copilul implineste 2 ani iar eu ... (vezi toată discuția)
Lege indemnizatie copil giulean giulean Buna seara imi puteti nominaliza va rog aceasta lege *a mamelor* adica hotarare,numar ,an? V a multumesc! (vezi toată discuția)
Neplata indemnizatiei de crestere copil CristiBH CristiBH Sunt pus in urmatoarea situatie. In anul 2015 am intrat in concediu crestere copil. Cu cateva luni in urma mi-am schimbat domiciliul dintr-un judet in altul. ... (vezi toată discuția)