Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
ynocentta a scris:
Aveti varianta sa incheiati asigurare auto pe 6 luni in care se precizeaza datele de identificare auto=serie sasiu,urmand sa finalizati si schimbarea numerelelor de circulatie ,dar cu respectarea termenului de 30 de zile
Succes !
Adica daca ma duc saptamana asta sa fac asigurarea, mai exact pe 17 iulie 2015, fac asigurarea pe numele meu, pentru ca prezint contractul de vanzare/cumparare incheiat in 23 mai 2015 si pana in 16 august 2015 trebuie sa-i pun numere noi.
Daca intre timp, adica pe 15 august 2015, vand masina cu contract de vanzare/cumparare si nu-i schimb numerele, presupun ca noul cumparator are la dispozitie tot 30 de zile sa-i schimbe numerele, sau doar o zi?
anicring a scris:
De ce trebuie sa mai faceti dvs. asigurare (RCA), daca nu circulati cu masina pana isi face noul cumparator actele. Asigurarea pe care o faceti dvs. este valabila pana la vanzarea masinii, dupa aceea nu mai este valabila si pentru comparator, trebuie sa-si faca alta.
In primul rand pentru ca vreau sa am o masina de rezerva, pentru ca imi mai trebuie niste bani ca sa inmatriculez o masina, adica minim 400 de euro, ca o inmatriculez in Bulgaria si vreau sa mai am si 2-300 de euro la mine in caz de "Doamne fereste!".
Ii fac asigurare pentru ca nu prea se vinde o masina care nu are tot ce-i trebuie, adica iau un pret bun pe o masina inmatriculata si care are toate actele.
Daca masina nu are asigurare valabila nu poate circula pe drumurile publice si nu-i pot demonstra cumparatorului ca este o masina foarte buna si nici nu poate circula cu ea pana o trece pe numele lui.