avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA facuta pentru o masina la care nu a fost ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA facuta pentru o masina la care nu a fost facuta transcrierea

Deci in luna mai am cumparat o masina dintr-un alt judet si am facut contract de vanzare/cumparare si am luat-o in evidenta pe numele meu la fisc in aceeasi luna.

Pentru ca mai am o alta masina in curs de inmatriculare, am gasit sa vand masina dar cumparatorul are toti banii in luna august si nu vreau sa ii dau masina pana nu imi da banii.

Poblema masinii este ca ii expira asigurarea luna asta si nu am timp sa fac transcrierea masinii in acte pe numele meu, fiind luata in evidenta doar la fisc,
asa cum am mai scris, plus ca ma gandesc ca si cumparatorul stie asta si de aia a amanat plata masinii ieri, asa cum ne-am inteles si cand mi-a propus sa-mi dea doar jumate din bani dar eu nu am fost de acord.

Eu vreau sa stiu daca pot sa-i fac azi asigurare valabila pe numele meu si sa fac transcrierea dreptului de proprietate in acte si sa-i schimb numerele de inmatriculare la inceputul lunii august, mai exact in prima saptamana din august, ca atunci am timp sa umblu.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Costinel Burca, Contabil
Aveti varianta sa incheiati asigurare auto pe 6 luni in care se precizeaza datele de identificare auto=serie sasiu,urmand sa finalizati si schimbarea numerelelor de circulatie ,dar cu respectarea termenului de 30 de zile
Succes !
De ce trebuie sa mai faceti dvs. asigurare (RCA), daca nu circulati cu masina pana isi face noul cumparator actele. Asigurarea pe care o faceti dvs. este valabila pana la vanzarea masinii, dupa aceea nu mai este valabila si pentru comparator, trebuie sa-si faca alta.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

ynocentta a scris:

Aveti varianta sa incheiati asigurare auto pe 6 luni in care se precizeaza datele de identificare auto=serie sasiu,urmand sa finalizati si schimbarea numerelelor de circulatie ,dar cu respectarea termenului de 30 de zile
Succes !

Adica daca ma duc saptamana asta sa fac asigurarea, mai exact pe 17 iulie 2015, fac asigurarea pe numele meu, pentru ca prezint contractul de vanzare/cumparare incheiat in 23 mai 2015 si pana in 16 august 2015 trebuie sa-i pun numere noi.

Daca intre timp, adica pe 15 august 2015, vand masina cu contract de vanzare/cumparare si nu-i schimb numerele, presupun ca noul cumparator are la dispozitie tot 30 de zile sa-i schimbe numerele, sau doar o zi?

anicring a scris:

De ce trebuie sa mai faceti dvs. asigurare (RCA), daca nu circulati cu masina pana isi face noul cumparator actele. Asigurarea pe care o faceti dvs. este valabila pana la vanzarea masinii, dupa aceea nu mai este valabila si pentru comparator, trebuie sa-si faca alta.

In primul rand pentru ca vreau sa am o masina de rezerva, pentru ca imi mai trebuie niste bani ca sa inmatriculez o masina, adica minim 400 de euro, ca o inmatriculez in Bulgaria si vreau sa mai am si 2-300 de euro la mine in caz de "Doamne fereste!".

Ii fac asigurare pentru ca nu prea se vinde o masina care nu are tot ce-i trebuie, adica iau un pret bun pe o masina inmatriculata si care are toate actele.
Daca masina nu are asigurare valabila nu poate circula pe drumurile publice si nu-i pot demonstra cumparatorului ca este o masina foarte buna si nici nu poate circula cu ea pana o trece pe numele lui.

A avea o asigurare pe numele dv nu inseamna ca masina are tot ce ii trebuie. Cumparatorul isi va face o asigurare pe numele sau "in vederea inmatricularii" si in 30 de zile de la cumpararea de la dv o va inmatricula pe numele sau.
laleaua-neagra a scris:

A avea o asigurare pe numele dv nu inseamna ca masina are tot ce ii trebuie. Cumparatorul isi va face o asigurare pe numele sau \"in vederea inmatricularii\" si in 30 de zile de la cumpararea de la dv o va inmatricula pe numele sau.

Va multumesc pentru raspuns, dar nu pot sa nu va intreb daca dumneavoastra citirati speta?! :o

Eu vreau sa fiu sigur daca pot face si este valabila asigurarea facuta pe numele meu, pana trec 30 de zile si schimb actele.

Din ce am mai citit ar fi valabila, dar vreau sa fiu sigur sa nu patesc vreun patau si sa ma pomenesc ca nu am asigurare valabila la inceputul lunii august, ca vreau sa-i omologhez si un GPL, daca tot ii schimb numerele, sa nu ma duc la RAR de doua ori, de fapt la serviciul de inmatriculari, ca la RAR ma duc doar dupa ce pun GPL-ul ca sa mi-l treaca in carte.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Costinel Burca, Contabil

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism - problema taxa auto uclaudiu uclaudiu Apelez si eu la voi pentru o problema..... Am cumparat in decembrie anul trecut un Logan 1,4 din 2004...am facut actele dar nu am mai apucat sa o inscriu ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu lucian1980 lucian1980 Vreau sa cumpar o masina dar ma ca ia frisoane cand ma gandesc la taxa de mediu. Normal ca masina vreau sa o transcriu pe numele meu chiar daca e ... (vezi toată discuția)
Intrebare Cozmi Cozmi In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o ... (vezi toată discuția)