Apelez si eu la voi pentru o problema.....
Am cumparat in decembrie anul trecut un Logan 1,4 din 2004...am facut actele dar nu am mai apucat sa o inscriu pana la 31 decembrie. Am act de vanzare cumparare, am facut RAR-ul, am fost trecut si in carte ca fiind proprietar, am declarat-o si la fisc, asigurare facuta pe numele meu... etc....tot ce trebuie, doar ca nu am mai reusit sa depun actele la politie ca sa o inmatriculez pe numele meu.
As vrea sa stiu daca acuma mai pot sa ma duc la vechiul proprietar (el fiind de acord) sa ii dau masina inapoi, si sa arunc toate actele pe care le-am facut. Cumva as vrea sa anulez actul de vanzare cumparare si masina sa ramana in continuare pe numele vechiului proprietar, sau cumva sa fac alt contract prin care sa i-o vand inapoi, sau orice prin care nu mai trebuiasca sa platesc taxa de inmatriculare si masina sa ramana in continuare pe numele lui. Mai este posibil asa ceva ? Vechiul proprietar e coleg de servici cu mine si ar fi de acord sa facem chestiile astea, dar nu stiu daca dpdv legal mai e posibil ? El a scos-o doar de la fisc dar la politie e inmatriculata in continuare pe numele lui. In schimb eu am bagat-o la fisc pe numele meu, in CIV sunt trecut ca proprietar eu, iar pe talon este mentionat "Instrainat catre xxx".
Eu nu intaleg cum ati trecut-o la fisc pe numele dumneavoastra daca nu ati inmatriculat-o???
Transcrierea dreptului de proprietate se face numai dupa inmatriculare, daca in termen de 30 zile de la vanzare cumparare nu s-a facut transcrierea dreptului de propriette prin inmatriculare vanzarea se poate anula.
mediere: Pentru a o inmatricula era necesar certificatul fiscal si de la vechiul si de la noul proprietar si plata impozitului de la data cumpararii pana la sfarsitul anului.
carmenmur: Ne este vorba de dat banii inapoi; vanzatorul este un prieten de-al meu. Ideea e sa ramana masina in continuare pe numele lui dar eu sa ma folossc de ea in baza unei procuri sau a unui contract de comandat ceva.
Deci exista vreo posibilitate de anulare a contractului sau de a face un nou contract prin care eu i-o revand lui astfel incat vechiul proprietar sa ramana cu masina pe numele lui si sa nu mai platim niciunul taxa de inmatriculare? Mentionez ca e o tranzactie in familie, deci vechiul proprietar este de acord.
Deci, puteti intocmi contract de vanzare cumparare in care dvs vindeti, iar prietenul cumpara, ii eliberati certificat fiscal cu impozitul achitat la zi, iar el o declara la el la impozit. Deci este bunul dvs, puteti sa il vindeti cand doriti si cui doriti dvs.
Probleme vor fii, ca ati fost trecut in cartea de inmatriculare, aici veti intampina probleme. Mergeti inapoi la RAR acolo, trebuie sa vedeti daca puteti recupera vechea carte de identitate in care titular este prietenul dvs. Sincer nu cunosc procedura lor.
Taxa auto
uclaudiu
Salutare.
Apelez si eu la voi pentru o problema.....
Am cumparat in decembrie anul trecut un Logan 1,4 din 2004...am facut actele dar nu am mai apucat sa o ... (vezi toată discuția)