avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxa Auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa Auto

Salutare.

Apelez si eu la voi pentru o problema.....
Am cumparat in decembrie anul trecut un Logan 1,4 din 2004...am facut actele dar nu am mai apucat sa o inscriu pana la 31 decembrie. Am act de vanzare cumparare, am facut RAR-ul, am fost trecut si in carte ca fiind proprietar, am declarat-o si la fisc, asigurare facuta pe numele meu... etc....tot ce trebuie, doar ca nu am mai reusit sa depun actele la politie ca sa o inmatriculez pe numele meu.

As vrea sa stiu daca acuma mai pot sa ma duc la vechiul proprietar (el fiind de acord) sa ii dau masina inapoi, si sa arunc toate actele pe care le-am facut. Cumva as vrea sa anulez actul de vanzare cumparare si masina sa ramana in continuare pe numele vechiului proprietar, sau cumva sa fac alt contract prin care sa i-o vand inapoi, sau orice prin care nu mai trebuiasca sa platesc taxa de inmatriculare (dupa legea noua vreo 1300 euro) si masina sa ramana in continuare pe numele lui. Mai este posibil asa ceva ? Vechiul proprietar e coleg de servici cu mine si ar fi de acord sa facem chestiile astea, dar nu stiu daca dpdv legal mai e posibil ? El a scos-o doar de la fisc dar la politie e inmatriculata in continuare pe numele lui. In schimb eu am bagat-o la fisc pe numele meu, in CIV sunt trecut ca proprietar eu, iar pe talon este mentionat "Instrainat catre xxx".

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
uclaudiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism - problema taxa auto uclaudiu uclaudiu Apelez si eu la voi pentru o problema..... Am cumparat in decembrie anul trecut un Logan 1,4 din 2004...am facut actele dar nu am mai apucat sa o inscriu ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii nepotu08 nepotu08 buna ziua!daca am cumparat o masina ,actele sunt la mine toate,contractul de vanzare cumparare al masini a fost facut intre tatal meu si vanzator,intre timp ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)