avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru

Daca o firma a primit spatii comerciale de la alta firma in baza unui proces verbal, se poate face cadastru pe persoana fizica ca membru in noua firma sau trebuie sa faca intai firma noua cadastru?
Cel mai recent răspuns: Adryana-Ducu , utilizator 13:49, 15 Iulie 2015
Cadastrul se face pe baza documentelor doveditoare ale unui drept real - . În nici un caz un proces verbal nu este un act doveditor al unui astfel de drept. Înscrierea în CF presupune un drept de proprietate-cu numele proprietarului, cu actul sau faptul juridic ca e constitue titlu--vânzarea, donația, situațiile speciale fiind drept de superficie, uzufruct. uz, abitație servitute și toate dovedite cu acte juridice
Procesul verbal nu este un act juridic.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr de ordine cf Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Explicati din punct de vedere cadastral, referitor la un imobil, cat reprezinta numar de ordine A(1-2)? [Editat - aveti posibilitatea sa platiti un avocat ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act de vanzare cumparare maria1956 maria1956 Buna ziua, va rugam sa ne ajutati in urmatoarea situatie ; dupa moartea bunicului cei 3 copii la succesiune au cedat fiecare cota sa parte in favoarea ... (vezi toată discuția)
Contract de superficie gaab gaab Din cite am citit despre acest contract ,am inteles ca se face cotra unei sume de bani (lunare sau cum se hotareste intre parti) dar am mai vazut si un model ... (vezi toată discuția)