avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dat in judecata de sotia mea pentru calomnie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dat in judecata de sotia mea pentru calomnie

Buna ziua. Sotia mea ma da in judecata pentru ca a aflat ca eu am vorbit la telefon cu o buna prietena de-a mea si sunt acuzat ca am calomniat-o prin faptul ca i-am spus acelei prietene despre cateva dintre problemele mele de comunicare cu sotia si ca i-am cerut sfaturi in aceasta privinta. Ca nu i-am spus de aceasta prietena si ca de ce am vorbit cu prietena la telefon si prin mesaje mai mult decat cu ea. Sincer, e penibila situatia , dar sotia mea este foarte geloasa, face crize de nervi, ameninta cu divortul si ca va spune tuturor prietenilor si cunostintelor ca am avut o relatie cu acea prietena doar ca sa ne faca de rusine (cum sustine ea), dar asta dupa ce ne va da in judecata pentru daune morale. La fel o ameninta si pe acea prietena cu defaimarea in public si ca o da si pe ea in judecata ca a acceptat sa vorbeasca cu mine despre problemele mele familiale, si ca asa spera sa obtina bani in urma acestui proces, pentru vacanta ei in Grecia.
Va rog sa ma faceti sa inteleg daca este posibil un astfel de proces, in ce consta si la ce sa ne asteptam de pe urma acuzatiilor aduse. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Valentin2, utilizator
:slap: Sunteți serios? Ce bani să obțină domnule? Pentru ce? Unde este calomnia aia despre care vorbiți? Într-o discuție privată?
Cu tot respectul, cel mult să-i dați bani pentru o consultație medicală, la psihiatru.
Sincer domnul meu, nu stiu, insa sustine ca a vorbit cu un avocat din Calarasi care i-a sugerat ca este caz de calomnie.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
si care ar fi dovezile , ca sa nu citez pasaje din discutia domului Ilie1111 !
cred ca ar trebuii sa aveti mai mult discernamant decat sotia , si sa va pregatiti dumneavoastra un concediu si mai si , ca sa-i faceti inima rea de tot sotiei !
ideal ar fi sa-i spuneti ca mergeti cu prietena ...
parerea mea e sa o duceti dvs in vacanta in grecia...dar nu in perioada asta:D ca ramaneti fara ea

altfel copilarii:D
Acum cine ar fi fraierul să stea deoparte când dă de o vacă bună de muls?! Așa este expresia, nu mă refer la soția dumneavoastră.

Calomnia nu este pedepsită penal. Există posibilitatea pe civil, pentru solicitarea de despăgubiri, însă în circumstanțele enunțate de către dvs. nu văd vreo șansă să obțină ceva.

Codul civil vorbeste despre
Atingeri aduse vieţii private

art. 74 pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
a) intrarea sau rămânerea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal;
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
e) ţinerea vieţii private sub observaţie, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege;
f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză;
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite;
h) utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană;
i) difuzarea sau utilizarea corespondenţei, manuscriselor ori a altor documente personale, inclusiv a datelor privind domiciliul, reşedinţa, precum şi numerele de telefon ale unei persoane sau ale membrilor familiei sale, fără acordul persoanei căreia acestea îi aparţin sau care, după caz, are dreptul de a dispune de ele.

Alte discuții în legătură

Postare video continut erotic fara acordul meu Liliana82 Liliana82 Buna ziua. Am si eu o mare problema. Tocmai m-am despartit, iar dupa aceasta barbatul cu care eram se pare ca nu a acceptat situatia, desi este casatorit, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de tentativa de omor DanBucu DanBucu Buna ziua, Va rog frumos sa mă ajutati cu lămuriri.vis a vis de următoarea problema: Muncesc in Grecia,cu acte in regula,începând din acest an.Una din ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de a studia si amenintare cu moartea LAURA-ELENA LAURA-ELENA De cateva zile ma ameninta o doamna despre faptul ca eu si sotul acesteia avem, in viziunea ei, o relatie extraconjugala. Precizez ca noi doi suntem colegi ... (vezi toată discuția)