Buna ziua, am nevoie de ajutor in ceea ce priveste imobilizarile corporale in curs. Speta este in urmatorul fel: se amenajeaza birourile administrative, astfel de achizitioneaza materii prime in vederea constructiei mobilierului, usilor, geamurilor, parchet, tapet etc, toate lucrarile sunt facute de angajtii firmei astfel nu va exista o factura de prestari servicii in acest sens. Care este procedura, monografia contabila? Materia prima de pe facturi se trece in imobilizari corporale in curs (231) dupa care se amortizeaza (biroul este construit in interiorul cladirii cu pereti din OSB, aceasta se trece ca fiind constructie usoara pentru afaceri, comert, depozitare cu anii de functionare intre 8-12 ani, iar toate celelalte piese de mobilier se trec ca obiecte de inventar?)
Este in regula daca am trecut materia prima direct pe 231 sau trebuie sa o trec mai intai ca materie prima dupa care sa ii fac un transfer 231=301 pentru a evidentia ce am consumat pentru fiecare piesa de mobilier in parte?
:sorry:
Cont 722
natty1954natty1954
buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)
Constructie noua
simona12
firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)