avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontarea orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontarea orelor suplimentare

Buna, am o nelamurire. Numai ce am avut un control de la itm si mi s-a spus sa depun pontajele cu orele efectiv lucrate de oameni, asta incluzand si cele suplimentare. Ei dar nelamurirea mea este ca atata timp cat firma acorda zile libere platite pentru orele suplimentare in cursul lunii urmatoare, pe statul de plata aceste ore suplimentare nu imi apar, insa in pontajele depuse la itm apar orele suplimentare, deci exista neconcordante intre statul de plata si pontaj. eu cum fac atunci in pontaje si state de plata?? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 09:19, 9 Iulie 2009
Regula este ca orele suplimentare se compenseaza prin ti9mp liber corespunzator, si numai in situatii de exceptie pot fi platite. Ca atare daca nu apar in statul de plata nu este nici o neconcordanta
Cred ca incurcatura se rezolva cu o mai buna comunicare intre persoana care face statele de plata si cea care face pontajul.
Angajatii nu semneaza nici un tabel macar ca au efectuat aceste ore libere platite in locul orelor suplimentare? Sau sa existe o decizie interna in care sa fie specificat concret cum se efectueaza aceste ore libere platite. Pentru a avea o evidenta concreta si o dovada.
insa pentru orele suplimentare se intocmeste pontaj separat? sau se introduc in pontajul "de 8 ore" ?asta nu inteleg eu
Din punctul meu de vedere orele suplimentare ar trebui evidentiate separat pe pontaj. Asa evitati orice nelamurire.
De ce sa intocmiti pontaj separat?

E simplu. De exemplu :
Luni lucrez 10 ore in total (8+2 suplimentare). Daca le platesc, se trec in pontaj la rubrica speciala pentru ore suplimentare (care se vor plati cu spor de minim 75%, cf codului munci-cele 2 ore suplimentare) ; daca se acorda ore libere platite, de exemplu marti lucrez doar 6 ore din 8 , atunci pentru luni pontati 8 ore iar pentru marti tot 8 ore.
Alt exemplu: Lucrez sambata 8 ore suplimentare. Daca le platiti cu spor de 100% cf codului muncii, atunci le treceti in pontaj la rubrica ore suplimentare daca acordati liber atunci pentru sambata nu mai treceti nimic dar treceti 8 ore in ziua in care angajatul are liber.

Alte discuții în legătură

Cim cu 8 ore program inegal dar in pontaj e cu 11 ore TothAster TothAster Buna ziua, daca avem facute CIM cu 8 ore program inegal specificat, dar cei care au acest CIM, lucreaza in bar-restaurant de tip fast food si lucreaza cate ... (vezi toată discuția)
Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare recuperate in pontaj alinadobre alinadobre Vreau sa stiu cum se evidentiaza orele suplimentare recuperate in pontaj. De exemplu, daca un salariat a efectuat 8 ore suplimentare pe 9 august, angajatorul ... (vezi toată discuția)