sunt divortata din anul 2009 copilul are 7 ani si in toti acesti ani nu am primit deloc pensia alimentara hotarata in sentinta de divort definitiva si irevocabila. Tatal copilului poate pierde dreptul asupra copilului in mod definitiv daca nu plateste in continuare pensia?sau dupa cati ani se pierde acest drept de a fi tata?
Ce "drepturi" are asupra copilului? La nivel practic, cum isi exercita acest drepturi? Ce face? Vrea sa-si vada copilul? nu-l lasa sa plece in afara tarii? Cu ce va incurca ca de ajutat inteleg ca nu va ajuta cu nimic
Daca sunteti divortata din 2009 inseamna ca minorul v-a fost incredintat (legea veche).
Omul nu va deranjeaza cu nimic, ce doriti sa obtineti in plus? Nici de acordul lui nu aveti nevoie ca sa plecati intr-o excursie. Care e problema?
Inteleg ca nu puteti crede cum un parinte nu doreste sa fie parinte pentru copilul sau. Din pacate este o situatie destul de intalnita si cred ca tine de educatia retrograda, ca sa nu spun altfel, a parintelui respectiv. Responsabilitatea se invata in familia de origine, poate "tatal" a crescut intr-o familie in care mama era cea responsabila cu cresterea copiilor, iar tatal doar cu aducerea salariului. Si atunci nu a facut decat sa perpetueze ce a fost invatat. Cum sa fie tata daca el la randul sau nu a avut un model in acest sens? Mai pot fi si alte explicatii. Eu va recomand sa il iertati pentru incapacitatea sa si sa acceptati situatia.