Buna ziua! Intampin urmatoarea problema si am nevoie de un sfat.
Sunt inscris intr-o comunitate online. Acolo am cunoscut o fata din Turcia cu care am tinut legatura pe internet (chat, e-mail) timp de ceva vreme. De curand planuisem sa ne cunoastem si sa mergem impreuna intr-o vacanta in Turcia. Pentru asta mi-a cerut o suma de 500EUR pentru a cumpara 2 bilete de vacanta de la o agentie de turism de acolo. Banii i-am trimis prin transfer bancar direct in contul ei, iar acum nu mai pot lua legatura cu ea. Se pare ca am fost pacalit... pt ca te curand am gasit pozele trimise de ea pe alte site-uri... deci am indoieli in momentul de fata si daca cea cu care am tinut legatura era fata...
Pot face ceva in aceasta situatie? Imi pot recupera in vreun fel banii... sau are rost sa ma adresez politiei?
Este bine se o depuneti cat mai repede, insa inselaciunea nu se pedepseste la plangrea prealabila , in cazul careia nu trebuie sa treaca 2 luni de la data comiterii infractiunii.
Sincer vorbind, nu cred ca se va misca nimeni cand e vorba de o suma de 500 de euro... in cazul asta!
Boogy 83... ati uitat de indubio pro reo?
Poate fata voia sa cumpere biletele si s-a razgandit?
sau poate banii i-au fost furati..
sau poate...
Iar faptul ca ea voia sa va insele inca de la inceput va trebui sa-l dovedeasca procuratura. Nici vorba ca este suficient sa dovediti ca ati trimis banii si ea trebuie sa dovedeasca ce a facut cu ei!!!
Este suficient ca ea sa spuna: intr-adevar voiam sa cumpar biletele, insa intre timp m-am razgandit...
Banii.. da sigur, ii dau inapoi, insa acum nu-i mai am pentru ca mi-au fost furati... (e unul din scenariile posibile)!
In cazul asta va ramane posibilitatea sa o dati in judecata pentru recuperarea banilor...
E mai mult decat discutabil daca instantele romane sunt competente sa judece cazul...
Si daca-l judeca si castigati va trebui sa executati o hotarare judecatoreasca romaneasca in Turcia!!!
Iar daca ea n-are bani, ati facut totul de pomana, deoarece e posibil sa nu aveti ce executa silit!
Iar daca instantele romane, nu sunt competente nu va ramane decat un proces in Turcia!!!
Na.. distractie placuta!!!
Eu as trece banii astia la pierderi-capitolul: asa nu!
Pentru ca in afara de bataie de cap si nervi nu veti rezolva mai nimic...
Ba e posibil sa mai fiti si ironizat de catre politisti.. in fata sau pe la spate!
daca va consoleaza cu ceva nu sunteti nici primul nici ultimul ..............se stie ca de cele mai multe ori risti sa fi pacalit daca esti prea naiv............oricim suma este prea mica pentru ca cineva sa arate un interes major si riscati ca pe langa cei 500 de euro sa pierdeti alti 500.sincer...........incercati sa nu mai da-ti crezare a tot ce se intampla intr-o lume virtuala cum ar fi chat-ul..........in chat eu as putea sa fiu Pamela Andersson,dar nu sunt.......asa ca.....mai bine iesiti la o prajitura cu prieteni decat sa stati in chat cu o persoana care la urma urmei.............nu se stie niciodata....:sorry::sorry:
Va fi foarte greu de dovedit ca respectiva persoana a dorit sa va insele deoarece poate aduce n motive in apararea ei...plus ca poate invoca ca a pierdut banii , i-a cheltuit , etc....
Sfatul meu ..pastrati-va pe viitor banii si evitati astfel de "actiuni" generatoare de pagube in bugetul dvs....#-o
Sunt de aceasi parere , este foarte greu de DOVEDIT ca acea persoana a vrut sa va insele. Intr-adevar cu acea chitanta a transferului puteti afla identitatea titularului de cont, in cazul in care nu vi s-a comunicat initital. Tot ce trebuie sa faceti este sa evitati astfel de practici pe viitor.