avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la executare depusa de Primarie si admisa. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la executare depusa de Primarie si admisa. Motivarea judecatorului

Buna ziua
Am castigat un proces prin hotarare definitiva a Curtii de Apel pe 10 dec. 2014.Primaria s-a achitat in parte de plata banilor(o suma de 2400 lei nu au vrut sa o plateasca pentru ca era eroare materiala nefiind trecuta sub mentiunea "In numela legii hotaraste"-eroarea a fost rezolvata dar eu nu am primit banii nici in ziua de azi 7 iulie)si mai trebuia sa-mi acorde un teren .Pentru ca se targiversa atribuirea terenului am apelet la executor in 5 martie 2015.Primaria a fost instiintata pe 6 martie iar ei au contestat executare pe19 martie cu toate ca in documentatia trimisa de executor scrie ca au 5 zile sa depuna contestatie.
Judecatorul a admis contestatia si a dat urmatoarea motivare:
--Potrivit art 24 alin 1 din Lg.554/2004 "daca in urma admiterii actiunii autoritatea publica aste obligata sa incheie, sa inlocuiasca sau sa modifice actul administrativ, sa elibereze un alt inscris sau sa efectuieze anumite operatiuni administrative hotararii definitive se face de bunavoie in termenul prevazut in cuprinsul acesteia,iar in lipsa unui astfel de termen,in termen de cel mult 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii" iar potrivit art 2 "in cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se duce la indeplinire prin executare silita,PARCURGANDUSE PROCEDURA PREVAZUTA DE PREZENTA LEGE" Pentru a pune in executare decizia CA in sensul atribuirii lotului de teren contestatoarea trebuie sa efectuieze anumita operatiuni administrative.In cazul refuzului executarii de bunavoie a obligatiei, creditorul trebuie sa urmeze procedura prev. de cap.3 din Lg.554/2004, care este derogatorie de la dreptul comun privind executarea silita a obligatiei de a face.
Avand in vedere ca intimatul a urmat procedura executarii silite de drept comun, care nu se aplica in materia contenciosului administrativ, instanta hotaraste:
-admite contestatia la executare si anuleaza actele de executare, respinge cererea de suspendare ca ramasa fara obiect.
Mai am 7 zile sa depun cerere de apel. Va rog sa-mi dati solutii de a combate hotararea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cracanatu , utilizator 23:46, 17 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Soluția instanței este temeinică și legală. Nu are sens să formulați apel, veți pierde. Trebuie să vă adresați instanței de executare prevăzută la art. 25 din Legea nr. 554/2004. Executorul judecătoresc nu are competență în domeniul contenciosului administrativ. Accesați link-ul de mai jos și citiți art. 24 și art. 25 din Legea nr. 554/2004.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Doamna consilier juridic
Cred ca ar trebui ca impreuna cu judecatorul sa cititi legea 544/2004 actualizata in 2014 de pe situl EuroAvocatura.ro care cred ca este cea mai actualizata si pusa in acord cu Noile Coduri.Deci parerea mea este ca voi castiga apelul,fara drept de apel cum se zice.
Nu pot decat sa va recomand:invatati,invatati,invatati ca uite asa duceti lumea in eroare.
Din nefericire pentru dvs., eu şi judecătorul împreună cu care mă trimiteţi să citesc legi în forma în vigoare acum o sută de ani lucrăm zi de zi cu Legea nr. 554/2004, deci ştim ce vorbim. Legislaţia găsită pe internet este departe de a fi cea actualizată. Sigur că de la această regulă există şi excepţia notabilă a Portalului legislativ al Ministerului Justiţiei la care v-am dat link în mesajul meu anterior, dar vi l-am dat degeaba.

Eu am program legislativ şi acasă şi la birou, deci nu citesc legislaţia pe site-uri obscure de pe internet. Veţi pierde cu brio apelul, dar probabil că şi atunci veţi da vina pe judecătorii instanţei de apel. De fapt, pe dvs. nu vă interesează o soluţie, ci vă interesează să vi se spună că dvs. sunteţi cel care are dreptate iar restul sunt nişte tâmpiţi. Ei bine, eu vă mai spun încă o dată: aţi procedat greşit, executorii judecătoreşti nu (mai) au competenţe în executarea silită a hotărârilor pronunţate de instanţele de contencios administrativ.

Dar fiecare doarme aşa cum îşi aşterne. Dvs. aţi gestionat prost situaţia şi o să continuaţi la fel. Problema dvs.! Altfel stă, însă, situaţia în privinţa modului în care înţelegeţi să vă adresaţi pe forum. În calitate de moderator, vă atrag atenţia că lipsa de politeţe şi lipsa de bun-simţ nu sunt tolerate aici. Următorul mesaj cu un conţinut asemănător cu cel de mai sus va ajunge acolo unde îi este locul, adică la mesaje şterse. Relaţiile dintre membrii comunităţii noastre sunt relaţii civilizate, bazate pe politeţe şi respect. Dacă doriţi să vă integraţi în comunitate, trebuie să vă comportaţi civilizat. Vă las în compania regulamentului de postare pe Forum, regulament pe care am certitudinea că nu l-aţi citit.
www.avocatnet.ro/content/tag...
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Imi cer scuze pentru exagerarea facuta.Voi cerceta si situl indicat de dv-tra.
Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila contencios administrativ Cristina Florea Cristina Florea Buna ziua....am o sentinta definitiva si irevocabila in contradictoriu cu Primaria si Consiliul local, data in baza Legii nr.554/2004 (solicitare reexaminare ... (vezi toată discuția)
Executare silita in conditiile art 24-25 legea 554/2001 a sentintei definitiva provizorie edanes_ro edanes_ro Poate sa-mi dea cineva relatii cu privire la Incuviintarea executarii silite de catre instanta de executare a unei sentinte civile pronuntata in contenciosul ... (vezi toată discuția)