avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Executare silita in conditiile art 24-25 Legea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Executare silita in conditiile art 24-25 Legea 554/2001 a sentintei definitiva provizorie

Poate sa-mi dea cineva relatii cu privire la Incuviintarea executarii silite de catre instanta de executare a unei sentinte civile pronuntata in contenciosul administrativ in conditiile art 24-25 Legea 554/2001?
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac daca am fost citata in camera de consiliu?
Cel mai recent răspuns: edanes_ro , utilizator 17:29, 7 Decembrie 2018

A fost formulata cerere de punere in executare a unei hotarari judecatoresti pronuntata in materia contenciosului administrativ, procedura prevazuta de Legea 554/2004 la art. 24 -25.
Sunteti debitor sau creditor?

In cazul in care sunteti debitorul, trebuie sa formulati intampinare in care sa aratati motivele de fapt si de drept pentru care nu ati executat de bunavoie hotararea respectiva.
Intampinarea este obligatorie si trebuie depusa la dosar cu el putin 3 zile inainte de termenul de judecata.
Procedura de judecata se desfasoara in camera de consiliu, de urgenta, cu citarea partilor.

Daca sunteti creditorul si ati formulat cerere de punere in executare a unei hotarari in temeiul art. 24-25 din Legea 554/2004, trebuie sa va prezentati in instanta pentru a va sustine cererea.
Aveti dreptul sa solicitati un termen pentru a lua la cunostinta de continutul intampinarii pentru
a putea sa va formulati apararea.

A fost formulata cerere de punere in executare a unei hotarari judecatoresti pronuntata in materia contenciosului administrativ, procedura prevazuta de Legea 554/2004 la art. 24 -25.
Sunteti debitor sau creditor?

In cazul in care sunteti debitorul, trebuie sa formulati intampinare in care sa aratati motivele de fapt si de drept pentru care nu ati executat de bunavoie hotararea respectiva.
Intampinarea este obligatorie si trebuie depusa la dosar cu el putin 3 zile inainte de termenul de judecata.
Procedura de judecata se desfasoara in camera de consiliu, de urgenta, cu citarea partilor.

Daca sunteti creditorul si ati formulat cerere de punere in executare a unei hotarari in temeiul art. 24-25 din Legea 554/2004, trebuie sa va prezentati in instanta pentru a va sustine cererea.
Aveti dreptul sa solicitati un termen pentru a lua la cunostinta de continutul intampinarii pentru
a putea sa va formulati apararea.

M-am prezentat in instanta, am facut precizari la cerere, debitorii au facut intampinare, instanta a ramas sa se pronunte, iar pe just.ro a aparut azi 07.12.2018 ca se amana pronuntarea pe 14.12.2018, iar la termenul de pe 14.12.2018 a aparut solutia ca instanta amana solutia. Imi poate traduce cineva care se pricepe ce se intampla? Eu citisem ca instanta de executare poate amana pronuntarea doar 48 de ore...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ edanes_ro edanes_ro Am depus o cerere de punere in executare a unei Sentinte civile de suspendare a unei Dispozitii a Primarului de destituire din functia publica in data de ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare a unei sentinte civile in conditiile art 24-25 legea 554/2004 edanes_ro edanes_ro Am depus o cerere de punere in executare a unei Sentinte civile de suspendare a unei Dispozitii a Primarului de destituire din functia publica in data de ... (vezi toată discuția)
Executare silita in a unei sentinte civile de suspendare edanes_ro edanes_ro Am depus o cerere de punere in executare a unei Sentinte civile de suspendare a unei Dispozitii a Primarului de destituire din functia publica in data de ... (vezi toată discuția)