avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intermediere forta de munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intermediere forta de munca in strainatate

Buna ziua,

Ca si persoana juridica in devenire imi puteti spune ce anume imi este necesar din punct de vedere al autorizatiilor pentru a desfasura o activitate de intermediere a fortei de munca pentru tari straine?
Precizez ca nu voi face angajari ci doar recrutari de persoanal in baza unui contract de colaborare cu o alta entitate juridica situata pe teritoriul strain.
Pentru a indeplini toate formele legale de ce anume este necesar pentru a putea incasa la randul meu comisionul incasat deja de catre firma de recrutare straina din partea angajatorului?
Cel mai recent răspuns: ctiberiu88 , utilizator 11:49, 20 Iulie 2015
1. În România, activitatea privată de preselecţie, selecţie şi plasare a forţei de muncă în
străinătate o pot desfăşura, în condiţiile legii, societăţile comerciale constituite în temeiul
Legii 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările
ulterioare,inclusiv filialele societăţilor comerciale străine înfiinţate în ţara noastră , care
au drept obiect de activitate principal Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca.

Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării societăţilor în nume colectiv, in comandită simplă şi cu răspundere limitată le gasiti aici
[ link extern ]

2. Pentru a desfasura aceasta activitate, agentii de ocupare a fortei de munca in strainatate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) dispun de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii, asa cum acestea vor fi precizate in metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au incadrat in munca personal cu experienta in domeniul fortei de munca;
c) au organizat o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
d) au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca;
e) sunt inregistrati la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.

4. Cititi :
- Legea 156/2000 privind protectia cetatenilor români care lucreaza în strainatate
[ link extern ]

- Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani
care lucreaza in strainatate
[ link extern ]
Multumesc pentru promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie plasare forta de munca Thurston2010 Thurston2010 Sotia mea este de nationalitate filipineza cu rezidenta membru de familie cetatean roman. Vreau sa ii deschid o agentie de plasare forta de munca din Filipine ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru infiintare agentie de plasare forta de munca bubu28 bubu28 Daca pentru infiintarea unei Agentii pentru plasare forta de munca in strainatate trebuie sa faci dovada ca ai incheiat cu persoane fizice, persoane juridice ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma plasare forta de munca calificata si necalificata in strainatate Strobl123 Strobl123 Buna ziua, doresc sa infiintez o firma avand ca domeniu de activitate plasare forta de munca calificata si necalificata in Germania. Din pacate, nu sunt ... (vezi toată discuția)