avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Documente necesare pentru inscrierea in carnetul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Documente necesare pentru inscrierea in carnetul de munca

Vreau sa imi explicati si mie ce documente trebuie sa emit (si daca aveti modele as fi foarte recunascator) pentru a li se consemna in carnetele de munca angajatelor in carnetul de munca in urmatoarele situatii:
1. angajata care de la 1 iunie 2009 a intrat in concediul medical pre si postnatal(a nascut pe 6 iunie) care a fost prelungit cu inca unul in iulie, iar dupa expirarea celor 42 zile de lauzie vrea sa intre in concediul pentru cresterea copilului.
2. angajata care de la 12 iunie a revenit din concediul de crestere a copilului(mentionez ca a facut cere de revenire) si cu ce salariu o incadrez (nu stiu cum sa formulez decizia sau actul aditional ) .
As dori sa imi mentionati si articolele din codul muncii sau ccmn.
Multumesc ant
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 14 Iulie 2009
1. Decizie de suspendare a c.i.m. in baza art.51 lit.a C.mun. ... se ataseaza cererea salariatei de intrare in CIC si copie de pe certificatul de nastere al coplilului.
2. Decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii . Salariul poate fi acelasi care era la intrarea in CIC daca este mai mare decat salariul minim brut pe economie aferent postului ocupat sau poate fi modificat daca este sub minimum pe economie.
1. Inregistrati doar suspendarea pentru CCC in baza cererii scrise a angajatei.
2.inregistrati Revenire in activitate dupa suspendare in baza cererei angajatei
salariul poate ramane cele anterior CCC (daca este cel putin pe minimul legal) sau se poate schimba in baza unui act aditional (adaptare la noua grila de salarizare daca in acest rastimp au intervenit cresteri), si se inregistreaza cu aceeasi data a revenirii din ccc
1. La prima angajata nu trebuie si o suspendare pentru concediul de maternitate mai inainte de suspendarea conform art 51.a?
2. La a doua angajata revenirea este deciyie sau act aditional sau sunt 2 documente diferite?
1. Exista aceasta posibilitate sa emiteti si o decizie de suspendare pentru concediu de maternitate
2. Decizie de reluare a activitatii si de incetare a suspendarii c.i.m.
Colegii mei v-au spus foarte bine.
Dar Indiferent cum veti scrie in carnetul de munca important este ca declaratiile pentru CAS, CASS si Somaj sa fie bine intocmite, pe baza lor se stabilesc stagiile de cotizare pentru pensii, sanatate si somaj.

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil inaintea implinirii copilului a varstei de 2 ani ServiciulmaltezTimisoara ServiciulmaltezTimisoara Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme cu care ma confrunt. Directorul executiv al asociatiei este in concediul pt cresterea copilului pana in data ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, Ce documente trebuie sa-mi intocmeasca angajoatorul daca revin la lucru cand coplilul implineste 1 an? (vezi toată discuția)
Cerere reincepere activitate- scop? Doina Elena Doina Elena Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru? (vezi toată discuția)