avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere reincepere activitate- scop?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere reincepere activitate- scop?

Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru?
Cel mai recent răspuns: irene6 , utilizator 15:27, 29 August 2011
Eu nu stiu sa fie prevazut undeva, intr-un act normativ, cand trebuie facuta cererea. Aceasta se poate face si in ziua cand reincepe serviciul, dupa CCC. Cei de la ITM nu inregistreaza incetarea suspendarii CIM fara o decizie.
Parerea mea este ca e nevoie de cerere numai cand salariata vrea sa inceapa lucrul inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
In decizia de suspendare a CIM pentru CCC, eu am trecut mereu numai "se suspenda CIM, incepand cu data de..., conform art.51(1) din Codul muncii, pana la revenire, in baza cererii salariatei". Aceasta revenire poate fi si inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
namiru a scris:

Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru?


Nu exista nicio prevedere legala, in acest sens.
dupa terminarea concediului de crestere a copilulu,adica dupa 2 anii este obligatorie o cerere in scris pentru reinceperea activitatii sau nu e nevoie?
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
ContSters84764, utilizator
Avand in vedere ca este vorba de o suspendare a raporturilor de munca la initiativa salariatului, bineinteles ca este obligatorie o cerere facuta in scris de salariat pentru incetarea suspendarii.
1. Daca va prezentati la serviciu dupa efectuarea completa a CCC (adica la implinirea a 2 ani a copilului) ar trebui sa nu mai faceti cerere. Dar obiceiul este mai puternic. Faceti cerere pentru a sti angajatorul de dorinta dvs. de a incepe lucrul. Sunt cazuri cand persoana nu s-a mai prezentat la serviciu dupa CCC.
2. In continuare se va face o decizie incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.

Alte discuții în legătură

Reincadrare dupa crestere copil ioasaf ioasaf va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost ... (vezi toată discuția)
Inainte de terminarea ccc este obligatoriu sa anunt angajatorul ca vreau sa reiau activitatea? gorki_2012 gorki_2012 Inainte de terminarea CCC, este obligatorie anuntarea angajatorului despre intentia de a relua munca ? daca da, cu cat inainte ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Revenire la munca inainte de incetarea suspendarii ccc ionela11 ionela11 Buna ziua, mama poate reveni la munca cu o saptamana inainte de incetarea suspendarii cim pentru cresterea copilului? Ce trebuie sa faca...o cerere?...care ... (vezi toată discuția)