Eu nu stiu sa fie prevazut undeva, intr-un act normativ, cand trebuie facuta cererea. Aceasta se poate face si in ziua cand reincepe serviciul, dupa CCC. Cei de la ITM nu inregistreaza incetarea suspendarii CIM fara o decizie.
Parerea mea este ca e nevoie de cerere numai cand salariata vrea sa inceapa lucrul inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
In decizia de suspendare a CIM pentru CCC, eu am trecut mereu numai "se suspenda CIM, incepand cu data de..., conform art.51(1) din Codul muncii, pana la revenire, in baza cererii salariatei". Aceasta revenire poate fi si inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
dupa terminarea concediului de crestere a copilulu,adica dupa 2 anii este obligatorie o cerere in scris pentru reinceperea activitatii sau nu e nevoie?
Avand in vedere ca este vorba de o suspendare a raporturilor de munca la initiativa salariatului, bineinteles ca este obligatorie o cerere facuta in scris de salariat pentru incetarea suspendarii.
1. Daca va prezentati la serviciu dupa efectuarea completa a CCC (adica la implinirea a 2 ani a copilului) ar trebui sa nu mai faceti cerere. Dar obiceiul este mai puternic. Faceti cerere pentru a sti angajatorul de dorinta dvs. de a incepe lucrul. Sunt cazuri cand persoana nu s-a mai prezentat la serviciu dupa CCC.
2. In continuare se va face o decizie incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.