avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire la munca inainte de incetarea suspendarii ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire la munca inainte de incetarea suspendarii ccc

Buna ziua,

mama poate reveni la munca cu o saptamana inainte de incetarea suspendarii cim pentru cresterea copilului? Ce trebuie sa faca...o cerere?...care sunt pasii de urmat de catre angajator?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 9 Iulie 2020
Da, mama poate reveni la munca cu o saptamana inainte de incetarea suspendarii cim pentru cresterea copilulu ... depune o cerere in acest sens , iar angajatorul emite decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii.
multumesc...si mama poate beneficia de stimulent de insertie daca revine in campul muncii?...sau cum este procedura?
Revenirea se poate face astfel:
- fie reveniti cu cel putin 60 de zile inainte de data implinirii varstei de 2 ani de catre copil. ... aici se tine cont de luna tatalui ... in aceasta situatie , o luna nu se va primi stimulent de insertie

- fie reveviti cu cel puțin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap .... aici nu se tine cont de luna tatalui

In ambele situatii, salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere desuspendare contract de munca comcediu pentru cresterea copilului Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca am facut cerere pentru concediu de cresterea copilulu pentru suspendarea contractului de munca si in cerere am specificat ca ma intorc la lucru peste 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc si revenirea la munca ORoxanaI ORoxanaI Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare. 1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)