avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrare dupa crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrare dupa crestere copil

va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost desfiintat nefiind unul de baza iar firma a inregistrat pierderi si a desfiintat mai multe posturi.
Acum persoana care a fost in concediu de crestere copil se intoarce dar postul nu mai exista.Se poate sa ii ofere un alt loc de munca , sau sa o dea in somaj pentru desfiintarea locului de munca ? Din cate stiu este obligatoriu sa fie reprimita pe acelasi post. Tot din auzite stiu ca trebuie sa depuna o cerere de reluare a activitatii cu minim 2 saptamani inainte de expirarea concediului. Daca nu a depus acea cerere societatea mai are vreo obligatie fata de angajata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:03, 10 Noiembrie 2009
Buna ziua.Cererea de incetare a suspendarii pe care o intocmeste salariatul poate fi depusa la angajator si cu o zi inainte de a-si relua efectiv activitatea. Salariata poate beneficia de indemnizatie de somaj, insa va trebui respectat acel preaviz de 20 de zile lucratoare, dupa intoarcerea la serviciu.
Buna ziua,

Persoana care a fost in crestere copil depune demisie fara sa faca cerere de reinceperea lucrului. Acum, dupa ao luna, se razgandeste si ne reclama la ITM ca i-am aprobat demisia desi nu a facut cerere de incetarea suspendarii contractului.
Iar corpul de control de la ITM ii da dreptate si ne impune sa anulam decizia de incetarea contractului de munca si sa o inregistram cererea de incetarea suspendarii contractului de munca si reluarea activitatii. Cum vedeti situatia ?
Va multumesc.
Buna ziua!Nu imi este prea clara aceasta situatie.Dvs.ati dat o decizie de incetare a unui CM suspendat?Daca nu a facut cerere de reincepere a activitatii cum i-ati aprobat demisia?Nu poate sa isi depuna demisia o persoana care are contractul suspendat.:sorry:
in demisia , pe care a pus-o in cutia postala, a scris asa " rog a-mi aproba demisia , incepand cu data de 24.07.2009 , cand inceteaza perioada de crestere copil pana la varsta de 2 ani". Am sunat-o si i-am spus sa vina sa discutam. Am asteptat 20 zile ,timp in care nu a venit ,dupa care i-am facut incetarea suspendarii si apoi demisia, considerand ca nu vrea sa mai lucreze aici.
1. Suspendarea CIM pentru CCC se face la cerere, in consecinta ar trebui ca incetarea suspendarii CIM sa se faca tot la cerere. Eu sunt de acord cu aceasta numai in cazul in care salariata cere incetarea suspendarii inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului. Daca copilul a implinit 2 ani si salariata nu a solicitat suspendarea incetarii CIM angajatorul poate face aceasta fara sa astepte cererea salariatei.
2. Daca salariata a demisionat nu vad de ce ITM invinuieste pe angajator! A fost dorinta ei expresa.
3. Chiar daca a fost vorba de o incetare a CIM cu acordul partilor, nu vad la legala interventia ITM.
4. ITM trebuia sa intervina cand a primit decizia de incetare a CIM si a vazut ca nu exista decizia de incetare a suspendarii CIM.
5. In locul ITM eu l-as fi pus pe angajator sa faca o decizie retroactiva de incetare a suspendarii CIM.
6. Viciul de forma nu a dus la vicierea dorintei salariatei de a inceta CIM.
7. Salariata face acum o fortare a angajatorului de a o reprimi la munca deoarece, pesemne, nu a gasit de lucru in alta parte.

Alte discuții în legătură

Cerere reincepere activitate- scop? Doina Elena Doina Elena Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru? (vezi toată discuția)
M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)
Concediere la intoarcerea din ccc ANAIRDA ANAIRDA Buna ziua, am o situatie putin mai complicata: lucrez la o firma cu capital totalitar grecesc si am doi copii. Am fost angajata la aceasta firma intr-un ... (vezi toată discuția)