avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia

am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu pot opta pentru schimbarea postului cu unul inferior, sau fac o cerere de demisie cu reangajare iar peste o luna ma baga in somaj.... e legal??? de ce trebuie sa fac cerere de demisie cu reangajare daca am facut cerere de reinceperea activitatii, am venit la munca fara a mi se spune ca cererea este respinsa???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:03, 28 Mai 2012
1. La terminarea CCC trebuie sa faceti o cerere de reluare a activitatii ..

2. Daca doriti incetarea raportului de munca , atunci va puteti da demisia sau sa solicitati incetarea cu acordul partilor ..

3. Daca va dati demisia sau solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu veti beneficia de somaj.

4. La revenirea din CCC, cu acordul partilor, se pot modifica clauzele c.i.m. .. functie, salariu etc.
nu vreau sa inchei cim, ma obiga, s-a desfiintat postul...nu au bani de compensatorii....., daca nu accept postul inferior ei spun ca ma pot da afara fara somaj...
Daca s-a desfiintat postul , atunci beneficiati de somaj ...

Salarii compensatorii se acorda numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Sunt anumite articole din Codul Muncii care va dau dreptul sa beneficiati de somaj .. prin urmare, in functie de temeiul de drept al incetarii c.i.m. atunci va putem spune daca beneficiati sau nu de somaj.
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - Angajatorul va poate oferi un alt loc de munca dar dvs. nu sunteti obligata sa il acceptati.
- In aceasta situatie va concediaza cum a psus mai sus.

5. Nu inteleg de ce vrea angajatorul sa demisionati si apoi sa va angajeze penru o luna si abia apoi sa intrati in somaj.
- Vedeti sa nu fie o pacaleala din partea lui.
- Luati legatura si cu ITM sa va consilieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj sau de salarii compensatorii? ce este de facut? ali_titi ali_titi Buna ziua, ma numesc Aura si beneficiez de indemnizatie de crestere copil pana pe data de 25.05.2012 cand trebuie sa ma intorc la servici. Am fost la servici ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea in munca dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului peechy peechy Buna seara, Lucrez la o firma care nu se afla in insolventa, dar se afla in proces de reorganizare. Am fost in concediu de crestere copil si la ... (vezi toată discuția)
Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA buna ziua. Din CCC m-am reantors la serviciu, apoi am fost in concediu fara plata 8 zile.In aceste zile in locul meu la serviciu a pus pe altcineva, care a ... (vezi toată discuția)