avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj sau de salarii compensatorii? ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj sau de salarii compensatorii? Ce este de facut?

Buna ziua, ma numesc Aura si beneficiez de indemnizatie de crestere copil pana pe data de 25.05.2012 cand trebuie sa ma intorc la servici. Am fost la servici de unde mi s-a spus ca postul meu s-a desfiintat si vor vedea ei pe ce post ma vor muta. Eu nu vreau sa ma mute pe ce post vor ei sau in ce sucursala vor ei, ei ar fi in stare sa-mi faca detasare si in afara Bucurestiului, ceea ce nu-mi convine. Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti ce este de facut, daca sunt obligati sa ma bage in somaj, nu stiu daca am dreptul la salarii compensatorii trebuie sa verific regulamentul intern.
Va multumesc,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: ali_titi , utilizator 14:00, 23 Mai 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - Angajatorul va poate oferi un alt loc de munca dar daca nu va convine nu il acceptati.
- In aceasta situatie angajatorul este obligat sa va concedieze cum am spus mai sus deoarece locul dvs. de munca, prevazut, in CIM este desfiintat.
- Schimbarea locului de munca (adica modificarea CIM) se poate face numai printr-un act aditional la CIM act pe care trebuie sa-l semnati si dvs. daca sunteti de acord.

5. Vi se pot acorda salarii compensatorii daca acestea sunt prevazute in contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii.
Va multumesc, am sa vad ce imi vor spune cei de la HR vineri cand ma voi prezenta la servici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura desfiintare post la intoarcerea din concediu maternal loryb2011 loryb2011 Buna ziua, Doresc sa stiu care este procedura in cazul in care postul nu mai este valabil la intoarcerea din concediu maternal. Daca se ofera un alt post ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatei la intoarcerea din ccc TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, saptamana viitoare imi inceteaza CIC (2 ani). In urma cu o luna am luat legatura cu cei de la Resurse Umane si mi s-a zis ca postul meu a fost ... (vezi toată discuția)
M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)