avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura desfiintare post la intoarcerea din concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura desfiintare post la intoarcerea din concediu maternal

Buna ziua,

Doresc sa stiu care este procedura in cazul in care postul nu mai este valabil la intoarcerea din concediu maternal.

Daca se ofera un alt post in cadrul firmei in ce conditii il pot refuza?
Daca se primesc salarii compensatorii in cazul desfiintarii postului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:03, 17 Septembrie 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. La desfiintarea postului angajatorul va poate oferi un alt post (daca exista aceasta posibilitate) dar dvs. nu sunteti obligata sa-l acceptati si atunmci se procedeaza la concediere, cum am spus mai sus.

5. Salarii compensatorii veti primi daca ele sunt prevazute in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa revenire din cic tbia tbia Buna, doresc sa stiu daca pot fi concediata la revenirea din CIC, daca locul de meu de munca a fost desfiintat? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj sau de salarii compensatorii? ce este de facut? ali_titi ali_titi Buna ziua, ma numesc Aura si beneficiez de indemnizatie de crestere copil pana pe data de 25.05.2012 cand trebuie sa ma intorc la servici. Am fost la servici ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa crestere copil mira27 mira27 Buna ziua. Daca am fost in crestere copil de la 3 la 4 ani, mai pot beneficia de indemnizatie somaj? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)