avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reincadrarea in munca dupa terminarea concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reincadrarea in munca dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului

Buna seara,

Lucrez la o firma care nu se afla in insolventa, dar se afla in proces de reorganizare. Am fost in concediu de crestere copil si la reincadrarea pe post, inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, mi s-a raspuns ca postul meu s-a desfiintat si prin urmare mi s-a propus incetarea CIM cu acordul partilor.

Daca nu sunt de acord sa semnez, poate firma sa-mi desfaca contractul de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 22 Februarie 2012
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

Daca s-a facut reorganizare, atunci sa va concedieze pentru desfiintarea postului .. situatie in care puteti beneficia de somaj.
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat (datorita reorganizarii) atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

4. Daca angajatorul va propune alta varianta nu o acceptati si faceti urgent sesizare la ITM.

ITM-ul nu are cum sa-l ajute daca angajatorul il obliga sa-si dea demisia sau sa se inceteze raportul de munca cu acordul partilor ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere a copilului kmi20 kmi20 Buna,sunt in concediu de maternitate dupa ce am mai prelungit un an pe caz de boala.Intre timp am fost data afara de la lucru in primul an de concediu cu ... (vezi toată discuția)
Cum intru in somaj dupa concediu cerestere copil? roxibela roxibela mai am 8 zile pana la incetarea ccc si sefa mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine la firma,cum pot intra in somaj?Am dreptul?Daca da ce trebuie sa fac sa pot ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa ccc? MarinaSoare MarinaSoare Buna pe 25 martie copilul implineste 2 ani ,iar eu ar trebui sa incep munca insa doresc sa intru in somaj caci nu am cu cine lasa copilul ,pot intra in somaj ... (vezi toată discuția)