Lucrez la o firma care nu se afla in insolventa, dar se afla in proces de reorganizare. Am fost in concediu de crestere copil si la reincadrarea pe post, inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, mi s-a raspuns ca postul meu s-a desfiintat si prin urmare mi s-a propus incetarea CIM cu acordul partilor.
Daca nu sunt de acord sa semnez, poate firma sa-mi desfaca contractul de munca ?
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat (datorita reorganizarii) atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Daca angajatorul va propune alta varianta nu o acceptati si faceti urgent sesizare la ITM.