avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul returnarii unui act ce apartine altei persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul returnarii unui act ce apartine altei persoane

Daca cineva a ajuns din intamplare sa detina un act de mostenitor pe numele altei persoane si nu vrea sa ii inapoieze actul persoanei de drept acest cineva savarseste o infractiune - da sau nu? Daca da , cum se numeste aceasta infractiune si cum se pedepseste? Va rog frumos sa imi raspundeti concret si la obiect - va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 12:06, 2 August 2009
Va referiti la actul in sine ca inscris , sau persoana a obtinut un certificat de mostenitor pentru bunuri care nu i se cuvin? Daca va referityi la faptul ca persoana a intrat in posesia unui certificat de mostenitor ce apartine altei persoane , ar putea fi incident art. 272. din C. penal -retinerea sau distrugerea de inscrisuri, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani , sau poate doar infractiunea de furt, art 208 C. penal , alin 2, care prevede ca sunt bunuri mobile orice energie care are valoare economica, precum si inscrisurile.Infractiunea se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 12 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Ma refer la actul in sine ca inscris pe care este trecut DOAR NUMELE MEU pe care unchiul meu a ajuns sa il detina, el a facut succesiunea dupa ce tatal meu a decedat, eu fiind minora atunci, notarul i l-a dat lui, dar nu stiu daca este legal, el nu era tutorele meu, iar pe certificatul de care vorbesc este trecut DOAR NUMELE MEU in calitate de mostenitor dupa tatal meu decedat, unchiul meu are certificatul lui propiu pt jumatatea lui din mostenire. Va rog frumos sa imi spuneti ce lege incalca daca refuza sa mi-l dea...vreau sa il dau in judecata si vreau sa stiu pt ce il dau...Va multumesc.
Pentru una dintre infractiunile pe care le-am mentionat mai inainte.. imi amintesc faptu l ca ne-ati mai scris despre acest subiect.
mergeti la politie si depuneti plangere penala impotriva unchiului dvs .
incadrarea juridica v-a recomandat-o colegul meu .

dar mai aveti si posibilitatea sa mergeti la notariatul unde s-a dezbatut succesiunea si sa solicitati eliberarea unui duplicat al certificatului dvs de mostenitor .
Va rog frumos sa imi spune-ti unde sa ma adreses si ce sa fac daca fostul sot de care am divortat mi-a luat si nu vrea sa imi mai dea actele unei autoutilitare pe care am cumparat-o dupa pronuntarea divortului, prin hotarare definitiva si irevocabila, proprietarul masinii sunt eu; am facut toate actele : vanzare cumparare, carte de identitate, certificat constatator rar si urma sa inscriu masina in circulatie, dar el mi-a luat actele, a plecat cu masina si nu vrea sa-mi dea nici actele si nici masina.Mentionez ca am inscris masina in sectia financiara unde am de platit si impozit pentru ea. Va multumesc. Astept raspunsul dv.

Alte discuții în legătură

Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)
Ultraj si uz de fals ? Ale21scumpica Ale21scumpica Buna ziua. ..Am cumpărat o mașină neînmatriculata ...Nu am reușit sa fac un contract pt ca respectivul plecase din țară. ..După un timp Am vândut ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru furt de identitate combinat cu diverse. Laurentiu-Claudiu Laurentiu-Claudiu Furt de identitate, fals în înscrisuri sub semnatura privata. [b]Problema mea[/b], am avut pe cineva in casa care a fugit cu niste bani,zicea ca lucreaza la ... (vezi toată discuția)