avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort -partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort -partaj

Buna ziua. Situatia este urmatoarea:vreau sa divortez si se lasa cu scandal. In timpul "casatoriei" am luat o masina pe care am transcris-o pe numele meu doar la primarie si am procura pt folosirea ei insa "sotul" meu a luat masina de la mine si nu vrea sa mi-o innapoieze. Ce pot sa fac????
Nu inteleg daca era inscrisa pe numele dv. de ce aveati necesara de procura etc. POate fi considerat furt intre soti, notificati-l, faceti plangere.
Totusi, va incurajez sa contactati un avocat sau mediator care sa va ajute sa incheiati amiabil povestea, nu ajuta pe nimeni sa terminati relatia in termeni agresivi.
In primul rand va multumesc. Am facut procura pt ca masina a fost transcrisa doar la Primarie si nu si la politie. Si eu consider ca toate ar trebui rezolvate pe cale amiabila, insa sotul nu e de aceeasi parere si cauta sa se razbune. Din pacate cred ca o sa fac plangere, deoarece m-a amenintat ca distruge masina , ca sa ma incarce cu costuri suplimentare :(
Buna ziua.
din punctul meu de vedere nu cred ca poate fi vorba de furt intre soti. masina a fost achizitionata in timpul casatoriei si reprezinta un bun comun al sotilor.
chiar daca a fost inmatriculata pe numele sotiei .
Incercati sa rezolvati amiabil partajul.
Cine ia masina ii da sulta celuilalt.
Ca sa va judecati pe asa ceva dureaza mult.
Ce valoare are masina?
De acord, e bun comun, insa furtul nu protejeaza proprietatea, cu posesia si chiar detentia.
E drept ca nu fac drept penal, insa dupa mine este furt daca unul dintre soti ii ia cu buna-stiinta, pentru a-l impiedica sa foloseasca pe celalalt sot, un bun care este in mod constant, uzual, folosit de acesta.
Totusi, nu incurajez sa faceti plangere penala, mai degraba folositi acest argument in negocierea de inapoiere a masinii.
Din experienta mea, orice amenintare ori discutie intre soti se agraveaza la prima plangere/cerere catre autoritati sau institutii de stat.

Alte discuții în legătură

Furt intre soti Lala46 Lala46 Sunt in divort, iar el a luat ambele chei de la masina, bun comun si o foloseste doar el, imi refuza dreptul de utilizare. Poate fi considerat furt intre ... (vezi toată discuția)
Urgent!-furt intre soti valy2008 valy2008 Buna ziua. unei prietene de a mea aflate in divort. mai precis s-a emis hotararea judecatoreasca insa nu au trecut cele 30 zile in care se poate face apel iar ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)